Nordnet

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kun asiakas ei vaan tajua

”S-ryhmästä hyvää päivää. Oletteko milloin viimeksi kilpailuttaneet vakuutuksenne? Meillä on tämän alueen edullisimmat vakuutukset. Varaisinko ajan?” Yes, please!

Emme olleet kilpailuttaneet vakuutuksiamme isännän kanssa yhteenmuuttomme jälkeen, joten ajattelimme, että nyt voisi olla korkea aika tehdä se. Niinpä minä erään työpäiväni päätteeksi päädyin Lähi-Tapiolan konttoriin Pohjolan vakuutuskirjojeni kanssa. Keskustelu meni juuri niin kuin pelkäsin:

Myyjä: ”Aloitan nyt ensimmäiseksi pariturvasta. Onko pariturva teille tuttu? Siinä vakuutetaan molemmat puolisot kuoleman varalle.”

Minä: ”Kiitos ei, en ole kiinnostunut henkivakuutuksista.”

Myyjä katsoo minua kuin halpaa makkaraa: ”Siis usko mua, mä olen nähnyt kaikenlaista tässä työssä ja on ihan hirveää, kun puoliso kuolee ja toiselle jää asuntovelat eikä taloa saa kuitenkaan heti myydyksi.”

Minä: ”Kiitos ei edelleenkin, meillä on laina- ja raha-asiat kuosissa. Mentäisiinkö näihin vakuutuksiin, jotka halusin kilpailuttaa?”

Myyjä tuijottaa minua pitkään silmiin ja on täysin hiljaa. Mutisee ”selvä” ja alkaa selittää minulle kolmostasosta, jossa kakkostason vakuutukset (ne, joita olin kilpailuttamassa) ovat selvästi edullisemmat, mutta minun tulisi ottaa muutaman kympin tapaturmavakuutus. Sanon taas, että ei, en halua. Toistan jo kolmatta kertaa, että meillä on ainoastaan vakuutukset taloomme ja molempiin autoihimme.

Myyjä huudahtaa: ”Eikö sinulla ole lapset vakuutettuina???”

Minä: ”En käytä lapsiani yksityisellä riittävän usein, jotta kannattaisi maksaa sairasvakuutuksen hintaa.”

Myyjä: ”Mutta etkö ymmärrä, että tulevaisuudessa voi käydä jotakin, ja sitten vakuutus kustantaa sairaalahoidonkin.”

Mulla nousi jo tässä kohtaa savu korvista. Muistin miksi vihasin vakuutustenmyyjiä. Ilmoitin omaavani rahaa niin paljon, ettei minulla tule olemaan ongelmia selviytyä lasteni kanssa myöskään tulevaisuudessa.

”Mutta jos minä lasken nyt kuitenkin tällä kolmostasolla näiden vakuutusten hinnan, joudun tekemään hirveän työmäärän sitten, kun poistan vakuutuksia kakkostasoa varten.” Kehoitin myyjää laskemaan vakuutusten hinnan kakkostasolla, sillä en ole ostamassa ainuttakaan ylimääräistä vakuutusta. Myyjä alkoi hermostua silmin nähden minuun. Hittoako ne soittaa ja pyytävät tulemaan, jos eivät kestä?

Mikä oli lopputulos tälle tappavan kiduttavalle, tunnin kestäneelle kilpailutukselle?

 • kotivakuutus -27,42€
 • mieheni autovakuutus (sis. kevytkasko ja liikennevakuutus) -34,44€
 • peräkärryn vakuutus +1,80€
 • minun autoni (sis.kevytkasko ja liikennevakuutus) +84,59€!! Olikohan tämä myyjältä jo puhdasta vittuilua?!!

Tappiota yhteensä siis 24,53€, jos kaikki vakuutusten arvot laskisi yhteen, ja kaiken kukkuraksi myyjä nosti kaikkien vakuutusten omavastuuta entisestä 150 eurostamme 200 euroon. Voin sanoa, ettei S-bonuskaan tässä kohtaa pelastanut tilannetta, koska en todellakaan ala maksamaan autostani enää satasta lisää, mielestäni maksan siitä jo tällä hetkellä ihan liikaa. Kyllä jaksoi kaveri inttää kanssani ratkaisustamme, kun muutaman päivän päästä soitti kysyäkseen teimmekö kaupat. Olisi kuulemma pitänyt ottaa se ylimääräinen henkivakuutus, niin olisimme saaneet halvemmat vakuutukset. No, uskokoon ken tahtoo.


Isäntä pyysi vielä minua kilpailuttamaan muut firmat. You’re joking me, right? Musta tuntuu, että Pohjola on ihan hyvä...

13 kommenttia:

 1. Onko lapsillasi siis kuitenkin tapaturmavakuutus? Itse olen omien perusterveiden lapsien sairaskuluvakuutukset lopettanut pari vuotta sitten, mutta maksan kyllä mieluusti muutaman kympin vuodessa lasten ja itseni tapaturmavakuutuksista. Minusta se on aika pieni hinta siitä, että sattuu jonkinlainen isompi tapaturma tai onnettomuudessa on mukana toinenkin osapuoli. Tapaturmavakuutustahan korvaa myös sen toisen osapuolen hoidon, jos oma lapsi vaikka törmää pyörällä toiseen ja toinen osapuoli katkaisee jalkansa. Vakuutusten kilpailutus sinänsä olisi kyllä ajankohtainen asia, mutta kiinnostus sen hoitamiseen nolla prosenttia...

  VastaaPoista
 2. Tapaturmavakuutusta täälläkin ihmettelen, että eikö teillä ole niitä itselle tai edes lapsille?

  Sairaskuluvakuutusta en itsekään pidä tärkeänä, koska ainakin meilläpäin lääkäriin on aina päässyt helpolla ihan kunnalliselle puolelle.

  Testattiin lhitapiola tapaturmavakuutus vähän aikaa sitten. Nilkka väätyi pahasti metsäkävelyllä illalla aika myöhään. Sen sijaan että oltaisiin menty päivystykseen ja odotettu x-tuntia,soitettiin. Vakuutusyhtiöön, mentiin yksityiselle lääköriin ja röntgeniin ja matkoineen kaikkineen aikaa meni vain hitusen yli tunnin.

  Toinen mielestäni tärkeä vakuutus on jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Se kun on voimassa kun poistuu kotoa yli 50 kilometrin päähän.

  VastaaPoista
 3. No jokainen vakuuttaa oman riskinsietokykynsä mukaan. Mielestäni tapaturmavakuutus on turha, jos ei elellä veitsenterällä.

  Matkavakuutuksen tarpeellisuus riippuu myöskin miten paljon matkustaa. Jos pääsääntöisesti oleilee alle 50km säteellä kotoa niin tuosta on ihan turha maksaa. Olen 26 vuotias ja kertaakaan ei ole tullut tilannetta, milloin olisi pitänyt turvautua matkavakuutukseen kotimaassa tai ulkomailla. En tarkoita, etteikö vahinkoa voisi käydä, mutta jokainen voi laskea mitä olisin maksanut näistä vuosista turhaan. Sekin säästetty raha puskuroi mahdollista tulevaisuuden vahinkoa.

  Loppuun toteaisin, jokainen vakuuttaa kuten itse haluaa. Mielestäni tärkeimmät vakuutukset ovat koti- ja autovakuutukset. Autoissakin kannattaa miettiä onko vapaaehtoinen kaskovakuutus hinnan väärtti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ammattiliitto tarjoaa jäsenilleen matkavakuutuksen ilmaiseksi. Niin myös minun liittoni, ja koko perheelleni.

   Poista
 4. Autossa kannattaa olla vain pakollinen liikennevakuutus, jos auto on yli 5 vuotta vanha (varsinkin silloin jos auto on jo lähempänä 10 v ikää tai vielä vanhempi). Mitään kaskoja ei niin vanhalle autolle kannata ottaa. Uusissa autoissa toki kasko päälle.

  VastaaPoista
 5. Ei meillä ole kenelläkään tapaturmavakuutuksia. Kotivakuutukseemme sisältyy vastuuvakuutus, joka kustantaa vastapuolen vahingot. En näe mikä hyöty on maksaa tapaturmavakuutuksesta? Sekö, että maksan varmuuden vuoksi etukäteen sairaala/poliklinikkamaksuja vakuutuksen muodossa, jos jotakin joskus tapahtuu? Kunnallisella puolella sairaala- ja poliklinikkamaksut eivät ole niin tähtitieteellisiä, etteikö niitä pystyisi kustantamaan palkkatuloilla. Jos on tarvetta mennä yksityiselle, sekin järjestyy talouden puolesta.
  Nyt ehkä täytyy koputtaa puuhun tai päähän, mutta edes esikoispoikaani en ole kertaakaan joutunut päivystyksessä käyttämään muulloin kuin alle 3-vuotiaana korvatulehduksen takia. Ja silloinkin menimme yksityiselle... Äitini maksoi aikoinaan parikymmentä vuotta turhaan minustakin tapaturmavakuutusta. Eipä ollut sille käyttöä...

  VastaaPoista
 6. Itse pidän tapaturmavakuutuksesta, sillä on käyty yksityisllä mm. pyörällä törmäämisen ja liukastumisen jälkeen :)

  VastaaPoista
 7. Vakuutukset on jokaiselle eri tavalla tärkeitä. Kotivakuutus minulla on aina ollut, mutta koskaan en ole sieltä vielä mitään hakenut, eli olen maksanut ns. turhasta.

  Liikennevakuutus on pakollinen, kasko ei. Kaskon tuulilasivakuutusta olen hyödyntänyt jo useammankin kerran, sekä kiveniskemien paikkauksessa että tuulilasin vaihdossa. Vielä kun autoni on sen verran uusi, haluan pitää täyskaskon,myöhemmin enää en.

  Matkavakuutus on aina ollut,vaikka sitäkään en ole koskaan vielä tarvinnut. Mutta jos tarve tulee, niin kalliiksi tulisi ilman, varsinkin toisella puolen maailmaa.

  Mutta vakuutukset on vähän makukysymyksiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis totta kai jokainen vakuuttaa juuri sen minkä haluaa. Itselleni tuli ehkä välittömästi karvat-pystyyn-fiilis, kun joku anonyymisti kommentoi, ettei "edes lapsilleni" ole tapaturmavakuutusta. Tuli välitön vauva.fi-palsta olo: olen huono äiti. En ole. Meillä ei vain ole tarvetta ainakaan toistaiseksi tapaturmavakuutuksille. Koulumatkat menevät koulun vakuutuksen piikkiin, harrastukset harrastusten vakuutuksen piikkiin, jos joku haaveri omalla pihalla sattuu, niin kovin pahasti tuskin sattuu. Jos jompikumpi lapsistani olisi luonteeltaan sellainen, että haavereita kävisi tämän tästä, harkitsisin tuon vakuutuksen ottamista, mutta kun kumpikaan ei ole edes sitä.

   Poista
  2. Tietenkin toimit vakuutusten kohdalla kuten parhaaksi näet. Itsestä vain tuntuu, että ihmiset luottavat välillä turhan sinisilmäisesti julkiseen terveydenhuoltoon. Toki lapset pääosin edelleen hoidetaan siellä hyvin. Mutta kaverilleni kävi ihan vasta näin: kaatui pyörällä vapaa-ajalla, olkapää vaurioitui pahasti, mutta ei niin pahasti, että se olisi leikattu heti. Myöhemmin kävi ilmi, että olkapää ei tule paranemaan ilman leikkausta. Se leikattiin tapaturmavakuutuksen piikkiin, koska julkinen puoli jäi vielä seurailemaan tilannetta ja mahdollinen leikkaus olisi sillä puolella joka tapauksessa mennyt pitkän ajan päähän.

   Poista
 8. Keskittäminen ei aina kannata. Itselläni on kotivakuutus ja lapsivakuutus Lähitapiolassa ja sen lisäksi on vielä Loistokasko autoon sieltä kun tarjosivat sen halvemmalla kuin peruskaskon. Moottoripyörä taas oli Pohjolasta kun sieltä oli halvin. Kilpailutus kannattaa tehdä ihan vakuutusyhtiön nettilaskurilla eikä mennä paikan vakuutuksen myynti tilaisuuteen.

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä kuin Matkalla Vaurauteen. Paikan päälle menemällä altistaa ittensä vain myyntipuheille ja tuhlaa aikaansa. Netissä vertailemalla homma on hoidettu puolet nopeammin ilman turhia lätinöitä ja yleensä netin kautta saa myös paremmat tarjoukset ensimmäiselle vakuutusvuodelle.

  Itselläni on kotivakuutus isolla omavastuulla (1000€), olen laskenut, että jos jotain sattuu niin minulla ei ole mitään tavaroita mihin ikävähennykset eivät olisi jo iskeneet, vesivahingot, yms ovat isoimmat riskit joissa tonnin omavastuu on pieni raha. Autossa on pakollinen liikennevakuutus, ei muuta, projektiautossa liikennevakuutus+ilkivaltavakuutus. Työpaikan kautta on vakuutettu työaika ja matkat eli 6.30-16.30, taloyhtiön kautta ryhmätapaturmavakuutus talkoita, yms pihalla tapahtuvaa työtä varten. Matkavakuutusta en omista, otan jos lähden matkalle kauemmas, samoin henkilökohtainen tapaturmavakuutus tai sairaskuluvakuutus ei ole ylimpänä listalla. Ehkä sitten jossain vaiheessa kun kroppa näyttää ensimmäiset merkit vanhenemisesta tai pyräilyharrastus muuttuu vakavammaksi :)

  VastaaPoista
 10. Sain vihdoin ja viimein kilpailutettua netissä vakuutukset ja todettua, että Pohjola on ainakin meille tällä hetkellä kaikkein edullisin kaikissa vakuutuksissamme.

  VastaaPoista