torstai 14. huhtikuuta 2016

Sittenkin jotain muuta kuin hernekeittoa?

Kun viikonlopun kulutuskrapulan jälkeen henki alkoi vihdoin ja viimein taas kulkemaan, laitoin Facebookin kirppisryhmän töihin. Päivässä lähti taas läjä lastenvaatteita maailmalle, ja lompakossa on jo 51 euroa! Ei tarvitse vetää hernekeitolla ja kaurapuurolla koko viikkoa. Ja mikä parasta, ei tarvitse kajota yksiinkään säästöihin, luottokortista puhumattakaan! Toivottavasti opin taas jotain. Tai sitten en. 

Pitämällä mahdollisimman vähän rahaa käyttötilillä (viikon tarpeita vastaavan summan), olen pystynyt hyvin karsimaan hillitöntä rahan menoa ja "rahan polttelua taskussa". Mikä ihme siinä on, että välillä homma kuitenkin vain karkaa totaalisesti lapasesta? Konkreettisia vinkkejä kaivataan. Jos sinulla on hyvä vinkki, tee palvelus ja jaa se minullekin :)


7 kommenttia:

 1. Minä lakkasin käymästä kaupassa niin ei tule tuhlailtua :D
  Oikeasti kannattavempaa on ollut siirtää mahdollisimman suuri summa pois käyttötililtä kuun alussa. Lopulla on sitten pärjäiltävä. Huomasin muuten, että kesärenkaiden vaihdon jälkeen auton bensankulutus on laskenut huomattavasti, joten yllättävää säästöä tulee myös työmatkabensoissa. Olemme käyneet jo parina kertana tytön kanssa Prismassa metsästämässä klo 21 jälkeen -60% aletuotteita. Kaupassa käymme tietty pyörällä/reput selässä.

  Tällaisia huhtikuuterveisiä meiltä :)

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo Prisman ale kaikissa Prismoissa kautta maan käytössä?

   Poista
  2. En ole aivan varma, kun olen käynyt vain omassa prismassa. Ymmärtääkseni se on kaikissa? Sama alejuttu on ollut myös joissain s-marketeissa ja alepoissakin!

   Poista
 2. Itselläni on tilanne että käytännössä omia rahoja ei ole kuin välttämättömimpään. En ole kiinnittänyt huomiota siihen miten tuosta tuhlailusta, sillä kaikilla meillä on siihen taipumusta, olen päässyt. Yksi tapa minulla kuitenkin on joka edesauttaa tuhlailukipinän hillitsemisessä. Aikaisemmin pelasin Veikkauksen pelejä 5,50 € viikossa. Tuon verran maksoivat halvimmat porukkaosuudet yhteensä Viking lotossa, Eurojackpotissa ja lotossa käymässäni kaupassa. Tuitturan blogia lukiessani sain ärskykkeen pohtia onko Veikkauksen toiminnan tukemisessa mitään järkeä. Voittoja ei juuri ropissut ja takkiin tuli vuodenmittaan kelpo puhelimen hinnan edestä. Mietin juuri tuolloin miten saisin rahat kasaan 5 vuotta vanhan puhelimeni uudempaan päivittämiseen. Siltä istumalta päätin säästää rahta jatkossa itselleni ihan kongreettisesti säästärasiaan. Samaan paikkaan päätyy vähäiset pullonpalautusrahat ja muut satunnaiset ylimääräiset rahat. No puhelin on tullut päivitettyä ja vähän muutakin hankittua. Kun mieleen nousee ajatus jonkin ylimääräisen hankinnasta eli tuhlaamisesta on hankinnan rahoituksen lähde tämä säästöpurkki. Sitä tulee mietittyä toisenkin kerran onko hankinta nyt niin tarpeellinen ja välttämätön kun nuo säästöt on vaivalla kerätyt. Ja miksei sitä antaisi itselleen joskus tuhlailuoikeutta jollakin edeltä päätetyllä budjetilla kun itseään haluaa jostakin palkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Ongelmana tosin koen sen, etten käytä käteistä, vaan maksan kaiken kortilla :/

   Poista
 3. Yksi "lapsiperhevinkki" on suunnitella viikon ruuat, ostaa ne mahdollisuuksien mukaan kerralla ja vältellä kaupassakäyntejä. Ei tule spontaaneja ostoksia, ja arkikin rullaa helpommin. Aika vähällä sitä loppujen lopuksi pärjää.

  Itse pohdin säästämisasiaa joskus puolitoista vuotta sitten. Täällä omat vinkkini: http://herkuillepersopiensijoittaja.blogspot.fi/2014/12/askelia-uusiin-bloggaussuuntiin-miten.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuon kirjoituksesi lukenutkin aikoinaan ja kovasti se on tuttua myös omasta elämästä... Onneksi minä tuhlaan, jos tuhlaan, ruokarahoja. Olen automatisoinut kaikki laskut ja sijoitukset, jotka menevät palkkapäivänä, joten koskaan en ole ollut tilanteessa, ettenkö saisi laskuja maksettua. Sitten on pihistelty kahta kauheammin vain ruokakuluissa.

   Itseäni kiehtoo psykologia ja monesti olen sitä pohtinut mitä itsessäni tapahtuu, kun ihan yks kaks sokka vaan lähtee irti ja oho, satanen tai kaksi meni. Sitten iskee järjetön morkkis. Onneksi nämä "puuskat" ovat vähentyneet radikaalisti, mutta kun saisi vielä kokonaan ne pois kitkettyä...

   Poista