Nordnet

torstai 16. kesäkuuta 2016

Juuri kun kaiken piti olla hyvin...

Sain soiton työpaikaltani, josta minut irtisanottiin "tuotannollisin ja taloudellisin syin". Sieltä tarjottiin kahta työpaikkaa minulle. Hetken aikaa olin puhelimessa huuli pyöreänä, että anteeksi mitä? Sitten iski paniikki. Toinen tarjotuista tehtävistä oli ehdoton ei, mutta toinen oli ihan ok. Jälkimmäinen työ pitäisi ottaa vastaan päivää ennen kuin saan tiedon pääsykokeistani. Sitten tuli jo itku, miten opintojeni käy, jos pääsen sisään? Saanko 3 kk:n karenssin, jos jätän työpaikan väliin? Sovinko työnantajan kanssa yhdestä lisäpäivästä, jotta saan tietää pääsykokeiden tuloksen? Rahoittaako TE-keskus opintoni, vaikka minulle oli tarjottu töitä? 

Soitin TE-keskukseen ja kysyin mitä minun pitää nyt tehdä. "No, periaatteessahan sinun pitäisi vastaanottaa työ, mutta jos sinun työllistymissuunnitelmaasi saadaan mahdutettua opiskelu, niin... todella vaikea sanoa." Ilmottauduin virkailijan ehdotuksesta jo nyt työttömäksi työnhakijaksi ja laitoin yhteydenottopyynnön. Viikko pitäisi odottaa yhteydenottoa. Ehkä sitten olen viisaampi? 

Silti tuntuu suorastaan epäreilulta, että ensin minut potkaistaan pellolle ja sitten soitetaan takaisin, kun minulla oli "selkeät sävelet". Nyt jos opinnot kaatuvat tämän takia, niin ... en tiedä mitä? Itken taas?  Eikä sekään taida auttaa... Rehellisesti sanottuna en haluaisi enää saman yrityksen katon alle :(

Stay tuned, kerron sitten kuinka kävi, kunhan visiitti TE-keskukseen on suoritettu.

10 kommenttia:

 1. Kantsii miettii, että mitä oikeasti haluaa tehdä! Kaikki muut asiat ovat lähinnä käytännön järjestelyjä ja niillä ei pitäisi olla merkitystä pitkällä aikavälillä. Zemppii!

  VastaaPoista
 2. Kantsii miettii, että mitä oikeasti haluaa tehdä! Kaikki muut asiat ovat lähinnä käytännön järjestelyjä ja niillä ei pitäisi olla merkitystä pitkällä aikavälillä. Zemppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän jo mitä haluaisin tehdä: opiskella. Ongelmaksi muodostuu se, että millä rahalla. Eli pääsenkö muutosturvalaisena opiskelemaan vai täytyykö minun ottaa vastaan kaikki tarjottu työ :P

   Poista
 3. Voi ei :( Todella kurjaa :( pidetään peukut pystyssä, että kaikki järjestyisi parhain päin!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä täältäkin, asioilla on tapana järjestyä! Ihmetyttää hieman tuo tapa irtisanomiselle, puhelimella? Korrektimpaa olisi käydä asia kasvotusten läpi. Lopputulosta se nyt ei toki muuta, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Työpaikaltani, josta irtisanottiin" tuli puhelu. Ei niin, että irtisanominen olisi tapahtunut puhelimessa!

   Eli aiemmin on irtisanottu, ja nyt myöhemmin soittivat ja tarjosivat uutta työtä.

   --

   Itsellänikin on tuollainen tilanne, että juuri on irtisanottu tuotannollisin ja taloudellisin syin, ja työnantajalla on 9 kk:n takaisinottovelvollisuus. Vähän se jänskättää, kun en haluaisi samaa työtä enää alkaa tehdä, mutta karenssiakaan en halua ottaa. Noh, minulla ei sentään ole kovin todennäköistä, että työnantajalleni ilmaantuu työpaikka, jota minulle pitää tarjota.

   Poista
  2. Minut oli irtisanottu siis jo huhtikuussa. Nyt tarjosivat uusia toimenkuvia alle vuoden määräaikaisiin työsuhteisiin. Toisessa palkka olisi ollut entiseen työhön verrattuna 1000€/kk huonompi ja toisessa (jota voin harkita, jos on ihan pakko) 500€/kk huonompi.

   Sain ajan TE-keskukseen jo, joten kirjoittelen siitä kunhan kuviot selkiintyvät.

   Voin sanoa, että motivaatiota palata entiselle työnantajalle ei ihan hirveästi ole :( Mutta lohduttavaa toisaalta on se, että jos mitään muuta työtä/ opiskelua ei ilmaannu, niin on edes tämä alle vuoden kestävä työ... pitäisi kai olla kiitollinen... Monella muulla ei asiat ole ihan yhtä hyvin.

   Poista
 5. Ok, pahoittelut luin väärin lauseen. Toivotaan että asiat selkiytyvät mahdollisimman nopeasti!

  VastaaPoista
 6. Toivotaan että pääset koulutukseen, älä anna pelon ja paniikin vallata kaikki järjestyy!

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä Mempsun kanssa! Paniikki ja pelko tulevat aina ensin! Kaikki järjestyy! Ei hätää! Odota nyt vain sitä puhelua ja mieti sitten vasta. Ja jos ei järjesty sitä kautta niin mieti uusia työllistymismahdollisuuksia heti nyt, kehitä plan b. Kehitä plan c. Aina löytyy ratkaisuja. Eikä tässä valtiossa ihmisiä pulaan jätetä, vaikka tiukkaa onkin. Tsemppiä kovasti! Pidän peukkuja myöskin!

  VastaaPoista