Nordnet

torstai 22. syyskuuta 2016

Heräteostoksien korvaaminen puutelistalla

En ole saanut aikaiseksi päivittää viikkokatsauksiani, mutta aika hyvin budjetti on pitänyt paikkansa. Välillä on ylityksiä, joita sitten tasoitellaan muina viikkoina. 

Kun näitä heräteostoksia on tässä nyt pitkin matkaa aina tullut, päätin tehdä listan, mitä kaikkea ihan oikeasti tarvitsen. Kotia olen tässä nyt jonkun verran laittanut, kun kerrankin on aikaa ja ideaa sisustuksen suhteen. Vaikka kotiin on rahaa nyt jonkin verran uponnut, kertaostokset eivät ole olleet kalliita. Kypsyynnyin takkeihin, jotka lojuivat eteisen lattialla; ostin eteiseen naulakon (29,90€). Keittiön pöytään ostin uuden vahakankaan (9,90€). Tässä pari esimerkkiä. 

Listalla on vielä mm. käsipyyhkeitä, lakanoita, kumisaappaat, talvikengät, jalkalamppu, kattolamppu x2, ulkovalot, matto, järkkäri, piano... Kaksi viimeistä eivät tule olemaan heräteostoksia, vaan pitkään harkittuja ja suunniteltuja esineitä, joita olen halunnut jo vuosia. Enkä tiedä vaikka joutuisin vielä vuosia niistä haaveilemaankin. Listalta on jo pyyhitty yli mm. lapsen toppatakki (6€ kirppikseltä), lasten toppahousut (30€), trikookude ja virkkuukoukku (32€).

Lista on ollut yllättävän tehokas työväline. Kun mieli halajaa törsäilemään, kaivan listan esille ja ostan sitä, mitä tarvitsen. Eipähän tule morkkista jälkikäteen. Lisäksi ei tule ostettua normihinnoillakaan, vaan nyt kun tietää mitä tarvitsee, syöksyn tarjouksesta/ kirppikseltä tavaran noutamaan. 

Olen tosin huomannut senkin, että liian tiukka "kuri" ei vain ole minua varten. Ei karkkilakossa, liikuntapakossa eikä kyllä viikkobudjetissakaan. Jos sitä vain tyytyisi 250 euron kuukausisäästämiseen ja kaikki muu ylimääräinen menee sinne milloin sitä kulloinkin tarvitaan. Nyt kun tilillä on ollut pari ylimääräistä satkua, ei niitä ole tullut edes kulutettua. Siirtyvät kuun lopulla sijoituksiin, vaikka pelkäsin, etten tässä kuussa saa sijoitettua mitään :)  

3 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen lause tuo ainakin minulle sen onnen säästämisessä. Että yhtä äkkiä huomaan, että tilille on jäännyt rahaa ja sen saa sijoitettua. Ihan huippua! Itsestään säästetty raha. Ja tuota 'itsestään säästettyä' rahaa saa helpoiten tilille kun isot kulut (asuminen, auto, ruoka) ovat tarpeeksi pienet....

  VastaaPoista
 2. Hei jee joku muukin käyttää tuota listatekniikkaa :) Kirjoitan kans älyttömimmätkin haluni listalle, ja mietin sitten, haluanko oikeasti käyttää siihen rahaa vai ei. Pitäisikin ehkä tehdä jääkaapin oveen tai muulle näkyvälle paikalle tuo "tahtoisin"-lista. Jossain vaiheessa oli opiskeluaikana lista, jonka kaikki tavoitteet toteutuivat ennemmin tai myöhemmin. Listan läsnäolo muistuttaa, että mitä varten sitä oikein säästää. Ja listaa voi muokata ajan kuluessa. Nyt listalla on sijoitusasunto, auton vaihto, muotineuvojan kanssa shoppailu ym :)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli itselleni aivan uusi keksintö, mutta tosi kätevä aina shoppailuhimoon ;)

   Poista