sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Työhaastattelu

Matkasin tosiaan kuluneella viikolla 150 kilometriä/ suunta työhaastatteluun, jonne sain kutsun. Itse haastattelu meni paremmin kuin hyvin ja oli oikeastaan kiva huomata itsessään jonkinlainen kasvu edelliseen, seitsemän vuoden takaiseen, haastatteluun verrattuna. Osaan perustella asioita ja kertoa itsestäni aivan eri tavalla kuin parikymppisenä. Osaan myös esittää kysymyksiä, ja osa niistä oli haastavia haastattelijalle itselleenkin. Ihan vaikkapa esimerkkinä työterveys ja sairasloma... Mielestäni nämä ovat ihan perusasioita työntekijän kannalta, mutta haastattelija ei osannut sanoa eikä kertoa näistä mitään. 

Työ kuitenkin vaikutti juuri sellaiselta, mitä olin hakemassa ja mitä voisin hyvillä mielin tehdä. Työajat tosiaan saisin valita vapaasti (vaikkapa keskellä yötä, jos siltä tuntuu), mutta vasta haastattelussa kerrottiin kuukauden mittaisesta koulutuksesta, johon on pakko osallistua mikäli tulee valituksi. Kuukausi, 300km/pvä, 8h koulutusta... En pysty järjestämään mitenkään lasteni arkea!! Tytön päiväkoti aukeaa aikaisintaan 6:30, ja minun pitäisi lähteä aamuviiden junalla, ja silti myöhästyn koulutuksesta. Autolla myöhästyisin todennäköisesti vielä komeammin. Mieheni tekee 3-vuorotyötä, joten hänestäkään ei ole aamujen sankariksi. Kyllä kieltämättä harmittaa. Tämä on nyt niin tätä, kun lapset ovat pieniä... 

Vaikka tämä ei nyt tässä kohtaa onnistu, niin vuoden päästä tilanne on lasteni näkökulmasta täysin toinen. Sain ainakin hyvän kokemuksen ja rutkasti itsevarmuutta lisää.

1 kommentti:

  1. Harmi kun elämäntilanne sattuu olemaan sellainen, ettei voi jotain työtä ottaa vastaan. Itselleni käynyt muutaman kerran myös noin, että työ ollut joko tosi kaukana tai olisi vaatinut muutamien kuukausien ajan oleskelua toisella paikkakunnalla aina neljä arkipäivää putkeen. Mikä ei todellakaan olisi onnistunut alakouluikäisen lapsen kanssa, jonka kanssa jo nyt joudun olemaan arkipäivät yksin.

    Mutta hyvää haastattelu kokemusta sait, ja kyllä se juuri sinulle oikea työ vielä eteen tulee.

    VastaaPoista