sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Mikä tekee työpaikasta mielekkään?

Työhyvinvointi on itselleni sattuneesta syystä tärkeä teema. En muista mistä olen lukenut tai kuullut maanviljelijöiden kokevan suurta työtyytyväisyyttä...? Toivottavasti muistan edes oikein. Muistelen, että syy tähän oli se, että viljelivät saivat itse vaikuttaa työhönsä, vaikkakin kokivat työn raskaaksi. Niin tai näin, on aika hehkuttaa taas omaa työpaikkaani.Neljä viikkoa takana uudessa työpaikassa, ja vaikka olen ollut työpäivien päätteeksi edelleenkin väsynyt, väsymys on jotakin aivan toisenlaista. Nimittäin:

Olen saanut suunnitella itse työpäiväni. Työaikani on virka-aika, 8-16. Sisällöstä vastaan yksin minä, kun aiemmassa (samanlaisessa) työssäni sain ylemmältä taholta "käskyt" mitä tuon 8 tunnin aikana teen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tasan klo 8 en tapaa vielä ainuttakaan asiakasta, vaan saan rauhassa virittäytyä työpäivääni, katsoa kaikki tehtäväni rauhassa läpi ja kun ensimmäiset asiakkaani klo 8:30 saapuvat, olen stressitön ja ennen kaikkea hyvin valmistautunut.

Työaikani on joustava. Vaikka periaatteessa työaikani on 8-16, joustoa tässäkin löytyy, kunhan teen tarvittavat tunnit. 

Työpäivän sisältö on täysin omissa hyppysissäni. Aiemmassa työssäni juoksin pääkolmantena jalkana paikasta, ja jopa kaupungista toiseen. Nyt kaikki on organisoitu niin, että pysyn tasan yhden rakennuksen sisällä. Minä en liiku, asiakkaat liikkuvat = vähemmän stressiä, vähemmän aikatauluttamista. 

Vaikka teen enemmän töitä kuin aiemmassa työpaikassani (ja edelleen 900€ pienemmällä kk-palkalla), työ ei tunnu läheskään niin raskaalta kuin aiemmin. Tämä johtuu siitä, että olen pilkkonut työni 8 tunnin sisään niin, että minulle jää aikaa "palautua" sekä aikaa valmistautua seuraavaan koitokseen. Lisäksi työpäiväni loppuun olen suunnitellut itselleni aikaa valmistautua seuraavaan päivään. Tämän johdosta minun ei tarvitse enää tuoda töitä kotiin, mikä on merkittävin parannus edelliseen työpaikkaan verrattuna.

Kaiken muun lisäksi:

Työpaikkaetuna saan lounasseteleitä ja 20 kpl virkistysseteleitä/ 6 kk. Kumpaakaan ei ollut tarjolla aiemmassa työssä, ei ainakaan nykyisessä muodossa. Edellinen työnantaja kustansi kyllä 50% Smartum-seteleistä, joita sai 50 kpl/ 6 kk, mutta nykyinen työnantajani kustantaa nämä 20 virkistysseteliä TÄYSIN. Lisäksi pääsen koulutuksiin, joita edellinen työnantaja puolestaan ei puoltanut. Jos halusi tehdä täydennysopintoja, sait tehdä ne omalla ajallasi. Tässä yrityksessä arvostetaan sitä, että työntekijä haluaa kehittyä ammatissaan.

Summasummarum: kun itse saa päättää mitä tekee, milloin tekee ja miten tekee, pystyy luovimaan itselleen (ja yritykselle) parhaimman lopputuloksen. Asiakkailta on tämän neljän viikon aikana tullut pelkästään positiivista palautetta, mikä on tuntunut helkkarin hyvältä. Vielä kerran kiitokset entiselle työnantajalle potkuista :) Irtisanominen oli oikeasti lottovoitto minulle.

9 kommenttia:

 1. Ihanaa että olet viihtynyt uudessa työssäsi! =)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa normaalilta. Siis tarkoitan, että tuollaistahan sen kuuluisi kaikilla olla, mutta monilla työpaikoilla on juuri kuten Sinullakin oli ennen.. ja se on epänormaalia se! Kyllä tuollaisesta hyvästä olosta varmaankin voi tuon 900 e/kk "maksaakin"? Toki työnantaja tässä voittaa.. saa edullisesti motivoituneen työntekijän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Itsellä kai ehti kuudessa vuodessa normaalin ja epänormaalin rajat hämärtyä? Ihminen kai tottuu epänormaaliin, kun ei paremmastakaan tiedä. Ja kyllä, palkka ei ole se mittari, vaan itse työ. Se, että on mukava polkaista huomenna fillarilla työpaikalle ja tehdä työtä, jolla on merkitystä myös itselle.

   Poista
 3. Heh joskus näinkin päin että voi olla onnellinen potkuista :D

  VastaaPoista
 4. Luulen, että suurin osa ihmisistä olisi sekä tuottavampia että onnellisempia, jos he saisivat enemmän vapauksia vaikuttaa työhönsä. Harmi, kun työnantajat eivät tajua tätä. Monessa firmassa johtaminen perustuu edelleen hierarkiaan, jossa pomo käskee ja alainen suorittaa. Mitä pienempiin detaljeihin esimies puuttuu, sitä turhauttavammaksi työn tekeminen yleensä menee.

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla, että viihdyt ja työpaikallasi panostetaan työhyvinvointiin!
  Kaikkialla se ei todellakaan näin ole. Todistin juuri niin noloa ja kömpelöä puhetta omalla työpaikallani tähän aiheeseen liittyen, että tekisi mieli itkeä. Johto ikäänkuin painosti viihtymään...

  VastaaPoista
 6. Ihan samaa mieltä. Olen ollut uudessa työpaikassa nyt vuoden ja pomon johtamistyyli ärsyttää päivä päivältä enemmän. Työajoissa ei joustoa, joka työpäivän päätteeksi pitää raportoida sähköpostilla mitä on tehnyt päivän aikana ja pomo vaatii että hänet lisätään cc:nä lähes kaikkiin sähköposteihin, jotta hän paljon reissaavana tietää mitä on meneillään. Näin siis pienessä kv-organisaatiossa, itsellä n. 7 v työkokemusta tätä ennen eli ei ihan ekasta työpaikasta ole kyse. Muuten kyllä tiimissä työkaverit tosi kivoja, palkka js edut paremmat kuin ennen ja työ näyttää hyvältä CV:ssä. Kun saan ison projektini päätökseen, taidan hakea uusiin tehtäviin...

  VastaaPoista
 7. Viikon päästä tulee pieni satu nimeltä "Naisjohtaja ja hormonimyrskyt" :) Stay tuned!

  VastaaPoista