tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kesän budjetointia

Omat lomareissuni tämän vuoden osalta on nyt tehty. Kesä on kuitenkin vasta aluillaan, ja tämä kesä onkin ensimmäinen 9 vuoteen, jonka vietän täysin työn äärellä. Eikä kelien puolesta kovin kesäiseltä valitettavasti ole tuntunut muutamaa päivää lukuunottamatta.

Istahdin lasten kanssa alas keittiön pöydän ääreen ja kysyin mitä he haluavat kesällä tehdä. Esikoinen ilmoitti, että voisimme lentää jonnekin, koska kaikki muut ovat olleet lentokoneessa hänen luokaltaan paitsi hän. No deal, sorry. Koska aikaa tehdä yhdessä jotakin erityisempää on ainoastaan viikonloppuisin, emme ehdi lentää minnekään eikä äidin budjettikaan anna myöden.Meidän kesälomareissut kohdistuvat parissa erässä pääkaupunkiseudulle. Sealife, Linnanmäki ja Luonnontieteellinen museo ovat top3-listalla, ehkä käymme myös pulikoimassa päiväsaikaan Flamingossakin. Lisäksi vietämme yhden viikonlopun Pohjois-Savossa kummisetäni luona. Kaikki matkat on tarkoitus taittaa junalla.

Ryhdyin lasten toiveiden pohjalta tarkistamaan hintoja ja hupsista rallaa vaan... YLLÄTYIN!


Kaikkea tätä ei yhdelle päivälle pysty mitenkään mahduttamaan, joten reissuun on lähdettävä kaksi, tai jopa kolmekin kertaa, jolloin junamatkoihin menee pahimmillaan 178,20€. Yhtään halvemmaksi ei tule yöpyminen hotellissa.


Eli pelkästään sisäänpääsymaksut kaikkialle kustantavat 153€. Mukana ei ole edes junamatkaa pohjoiseen, ruokailuista puhumattakaan. Aika rapsakkaa, sanoisin. Tämän kaiken päälle toki koluamme läpi ilmaistapahtumia, mutta en siltikään arvannut, että muutaman toiveen toteuttamiseen tulee varata n. 450€. Melko kallista, sanoisin...

Millaisia kesälomasuunnitelmia ja -budjetteja Sinulla on? Vai kannattaako koko kesäbudjettia edes laatia?

4 kommenttia:

 1. Sisäänpääsymaksut tulevat aika kalliiksi mutta pääseehän sillä kuitenkin aika moneen eri paikkaan.

  VastaaPoista
 2. Huh tuo Linnanmäki on kyllä sen verran kalliin tuntuinen että tulisi itselläkin hikikarpalot otsaan jos pitäisi tuolla mennä käymään ja ostaa liput laitteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheen kesäkustannuksista huvipuistot ovat varmaan se suurin menoerä. Ollaan Tykkimäessä käyty parina kesänä neljän lapsen kanssa ja pelkästään rannekkeet yhdeksi päiväksi 200€. Nyt ajateltiin testata Lintsi. Jospa itse saisi vain katsella ja syödä hattaraa... :D

   Poista
 3. Aika hyviä hintoja, ei tule liian kalliiksi kuitenkaan. Kuulostaa ihan sopivilta reissuilta lasten kesän viettoon :)

  VastaaPoista