sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Syyssiivouksen lopputulema

Syksyn salkun siivous on saatu nyt päätökseen. Indeksirahastot vaihtuivat pääosin osakkeisiin, ja uusi säästöohjelma on startattu. Tuskastelin pienissä erissä tulevien tulojeni kanssa, mutta sain nyt nipistettyä palkkapäivästä kolmeen indeksirahastoon pienet kuukausierät, jotta "huonommista" kuukausistakin huolimatta sijoituksiin menee jotakin. Viime kuu oli hyvä kuukausi säästämisen kannalta, ja tästä kuusta odottelen vieläkin parempaa... Kaiken muun kuukauden aikana kertyneen ylimääräisen rahan ohjaan Nordnetiin osakkeiden ostoa varten.

Salkun siivouksessa tuli siis tehtyä paljon myyntejä. Indeksirahastojen, Finnairin ja Fortumin osakkeiden myynneistä sain voittoja reilut 1.400 euroa! Ei huono tällaiselle aloittelijalle, vieläpä, kun olen pienillä summilla pelannut. Hätävararahastoa tuli tuhottua pörssin jo hieman sukeltaessa ja Nordeaa tankkasin useampaan otteeeseen ehkä hieman hätäpäissäni, koska sain aikaiseksi mojovat kaupankäyntikulut. Mutta ostin, kun halvalla sai...

Hätävararahastoni on tällä hetkellä 3.000 euroa ja mietin jätänkö sen tuollaiseksi vai lisäänkö tulevat veronpalautukset (n. 2.000€) hätävaraksi. Ehkä ei tarvitse lisätä, koska osakkeita voi kuitenkin nopeasti tarvittaessa realisoida. Katsotaan. 

Tämän hetkinen allokaatio on seuraavanlainen:

Seligsonin top 25 Brands-indeksirahasto ja Nordean osakkeet kattavat salkustani yli puolet (63,3%). Amer Sports, Superrahasto Suomi ja Huhtamäki pyörivät liki 10%:n osuuksilla 2. sijalla ja viimeisimpänä, vain parin prosentin tuntumassa, ovat Superrahasto Ruotsi, Huhtamäki, Nokia ja KONE. Ostoslistaa on vielä jäljellä, mutta näiden osakkeiden hinnat ovat nyt liian korkealla, joten odottelen sopivaa ajankohtaa ja tasoittelen salkkunikin osuuksia sitten, kun hinnat tulevat sopivalle tasolle. 

Näillä mennään nyt jokunen tovi eteenpäin. Edelleenkään sen kummempaa sijoitussuunnitelmaa en omaa, vaan "I go with the flow". Tähän mennessä tämä ajatusmalli on toiminut paremmin kuin hyvin. 

Mitä Sinun sijoitussalkulle kuuluu?

1 kommentti: