sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kuulumisia

Uusi vuosi on lähtenyt omalta osaltani vauhdikkaasti käyntiin. Parin viikon lomailun jälkeen olen käynyt  kahdessa työhaastattelussa, kirjoittanut lisää työpaikkahakemuksia ja laittanut hakemuksen yliopistoonkin. Josko jossakin kohtaa tärppäisi jonnekin suuntaan? Positiivista on ollut se, että olen päässyt haastatteluihin jopa lähes sadan hakijan joukosta. Viimeisimmän haastattelun ”tulosta” vielä odottelen...

Nykyisessä työssäni yt-neuvottelut kiepsahtivat käyntiin ja sain vuoden vaihteessa uuden lähiesimiehenkin... Jos joku sattumalta muistaa postaukseni siitä, miten kyllästyin kimppakyydissä jatkuvaan valittamiseen, niin se pahin kitisijä on nyt lähiesimieheni. Tosin hän muuttui rennommaksi, kun pääsi, kieltämättä tukalasta työporukasta, esimiestasolle. Kimppakyydit jatkuvat ennallaan, tosin kaksi on pudonnut jo matkasta pois. En siis vieläkään tarvitse autoa, vaan pystyn mieheni ja isäni autoa lainaamalla hoitamaan oman osuuteni työmatkoista.

Lomalla tuli luettua pari kirjaa, joista toinen, ”Irti oravanpyörästä”, muistutti taas siitä mihin itse olinkaan pyrkimässä sijoituskokeiluillani sekä tällä blogilla: Tyhjensin hätävararahastoni ja nappasin sen päälle vielä 2.000 euroa Seligson Brands-indeksirahastosta ja lyhensin asuntolainaani yhteensä 5.000 eurolla. Asuntolainani alkaa ensi kuun jälkeen numerolla 6. Se, jos mikä, on itselleni mielenrauhaa. Tämä myös edesauttaa tavoitettani olla velaton 5 vuoden päästä, jolloin täytän... 25! Sijoitussalkkuni otti siis hieman takapakkia ja tämän vuoden tavoite, 30.000 euron salkku, voidaan suosiolla unohtaa. Eikä edes harmita. Vuoden päästä asuntolainani alkaa numerolla 5, tai se on ainakin tavoitteena. Hätävararahastonani toimii tuo Seligsonin Brands-indeksirahasto. 2-3 arkipäivässä saan tililleni tarvittavan summan, jos on pakko jotakin nostaa. Plussaa on myös se, että Nordean osake on viimein nostanut päätään ja voin lopettaa kynsieni pureskelemisen.  

Blogin kirjoittamisen vauhti hiljenee taas vähäksi aikaa, sillä tein lomani aikana opintosuunnitelman, jotta saan nykyiset avoimen yliopiston opinnot kasaan ja voin alkaa etsimään näiden turvin seuraavaa työpaikkaa. Tenttejä ja luentoja pukkaa nyt tammi-helmikuun vaihteen ajan. Yritän taas keskittyä opiskeluun täysillä, jotta olisin nopeammin työmarkkinoiden käytettävissä tältäkin saralta. Bloggaaminen ei siis lopu, vaan tahti on toistaiseksi rauhallisempi.


Fiilikset ovat kaikinpuolin paremmat kuin hyvät. Positiivisin mielin odottelen mitä tulevan pitää. Ja tiedättekö mikä on kanssa tosi mahtavaa? Tammikuusta puolet on jo lusittu, kohta on kevät :) 


4 kommenttia: