sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Työttömän arkea


Vaikka työttömyys ahdistaa osaltaan, yritän jälleen kaivaa kaikki ne positiiviset asiat, joita lisääntynyt vapaa-aika on mahdollistanut.

Neulominen. Kaivoin keskeneräiset työni taas esiin ja aloin neuloa. Sain valmiiksi viimein neulemekon, jonka olin aloittanut ehkä 3 vuotta sitten. Yksi uusi vaatekappale lisää vaatekaappiin ja ihan ilmaiseksi. Langat maksoivat aikoinaan n. 20€, mutta nythän niitä ei enää tarvitse laskea. Lisäksi sain yhdet keskeneräiset villasukat valmiiksi ja poika toivoi lapasia. Lapaset valmistuivatkin tuossa tuokiossa. Nyt pläräilen seuraavaa projektia, lankojahan minulta ei puutu...

Ruuanlaitto ja leipominen. Olen innostunut pitkästä aikaa ruuanlaitosta (koska on aikaa!) ja erityisen innostunut olen uusien reseptien testaamisesta. Samoin olen tyhjentänyt jääkaapista hillopurkkeja leivonnaisiin ja pakastimesta marjoja smoothieihin. Lisäksi olen huomannut, että rahaa kuluu ruokaan huomattavasti vähemmän, kun yksin suunnittelee huolella viikon ruuat ja hoitaa kauppareissut. Tällä hetkellä meidän perheessä ainakin hedelmien ja marjojen osalta päiväsuositukset tulevat täyteen.

Ystävät. Kun useimmat ystävistäni tekevät 3-vuorotyötä, oma kotoiluni on mahdollistanut sosiaalisen elämäni myös muualle kuin viikonloppuihin. Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä aamulenkille ystävän kanssa?

Opiskelu. Tentteihin on nyt enemmän aikaa lukea ja valmistautua, vaikka edelleen se pölynimuri tuntuisi kivemmalta kuin tenttikirja...

Lukeminen. Kirjasto on ahkerassa käytössäni ja joka ilta minut löytää romaani kädessä. Mielummin menen illalla kirjan kanssa sängyn pohjalle kuin jään katsomaan tv:n onnetonta tarjontaa.

Turhan roinan myyminen. Taas on aikaa siivota ja koluta kaappeja sekä laittaa pieneksijääneitä lasten vaatteita ym. tavaraa myyntiin. Paljoa tätä turhaa roinaa ei enää ole, koska olen aika huolella tyhjentänyt kaikki ”roinavarastot”, mutta lastenvaatteita ja leluja jää satunnaisesti myytäväksi.

Hiihtäminen. Aiemmin pitkien työpäivien ja työmatkoihin kulutetun ajan jälkeen en ole jaksanut tehdä lasten kanssa yhtään mitään. Nyt olemme hiihtäneet oikein urakalla lasten koulupäivien päätteeksi. Kelit ovat olleet suorastaan mahtavat!

Urheileminen. Ajattelin hiljalleen aloittaa aamuiset uimahallikäynnit, kun lapset menevät kouluun. Samalla tulisi säästettyä oman kotitalon vettä ja sähköä, kun peseytymisen ja saunomisen voi ”ulkoistaa” kunnalle. Mietin pitäisikö asettaa itselle jokin tavoite tai laatia jopa oma liikuntaohjelma, jossa olisi uintia, juoksua ja sauvakävelyä, unohtamatta lasten kanssa hiihtämistä ja luistelemista...? Toisaalta olen hyvässä kunnossa jo valmiiksi enkä haaveile maratonista (liian tylsää), mutta olisihan se kiva, jos olisi jotakin mitä tavoitella. ”Rantakuntoakaan” ei tarvitse tavoitella, kun kroppa on jo kuosissa. Ehkä liikunnan tuoma endorfiinipommi riittää...?

Kirpparikierrokset. Aikaisemmin kiersin viikoittain kirpputoreja, mutta nyt välttelen jopa tätä, koska lapsilla on vaatetta kaapit pullollaan jo seuraavan koonkin puolesta. Ihan hirveästi en viitsi enää etukäteen hamstrata mitään, koska lapsilla alkaa olla jo aika kovat vaatimukset sen suhteen mitä haluavat päälleen laittaa. Toisaalta saahan tuolla aikaa kulumaan.

Oma salainen projekti. Olisikohan jo aika sopiva tälle? Lykkään haaveitteni toteutumista turhan pitkälle sillä verukkeella, että on nyt vielä pari tenttiä jäljellä ja pitää niihin keskittyä... Ehkä minä nyt kaivan jo pitkälle tehdyn suunnitelmani esiin ja alan toteuttaa sitä. Tästä kun voisi saada jossakin kohtaa ihan mukavan lisäansion lähteen...


Mitä Sinä tekisit, jos Sinulla olisi äärettömästi vapaa-aikaa?

8 kommenttia:

 1. Tekisin noita kaikkia samoja kuin sinä. Olen ollut työelämässä 11 vuotta ja sitä ennen jo opiskeluaikana kaikki lomat töissä jo lukiosta alkaen. Eli ylimääräistä aikaa ei vain ole ollut. Lapsiakaan ei ole, joten niidenkään vuoksi en ole saanut "hengähdystaukoa". Voin sano, että on jo muutaman vuoden kutkuttanut ajatus vain jäädä hetkeksi työttömäksi. Taloudellisesti kun esimerkiksi puolen vuoden työttömyys olisi täysin mahdollinen.

  Nyt alkaa jo ikäkin painaa siinä, että töiden jälkeen ei vaan jaksa tehdä kaikkea kuten ennen.

  Haaveilen siis siitä, että aamuisin saisin urheilla. Päivällä käydä vaikka kirjastossa ja kirppiksillä ja iltaisin tehdä oikeaa kunnon ruokaa. Ja tavata ystäviä paljon useammin kuin nyt.

  Tällä hetkellä töissä niin stressaava aika, että kohta ajattelen sanovani pomolleni rumasti ja toivon vaikka potkuja. Ja sitten olisi aikaa vaikka mihin :)

  VastaaPoista
 2. En voi antaa hyviä neuvoja sillä olen lähes samassa tilanteessa enkä keksi mitään järkevää tekemistä itselleni :D Siksi etsinkin nyt työharjoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin postauksesi aiheesta ja mietin, että voi meidän osinkokuningasta :) Kyllä säkin vielä keksit jotakin tekemistä :)

   Poista
 3. Ahh, kuulostaa ihanalta vapaaherruudelta :). Paljon hommia sulla joka tapauksessa on lasten vuoksi ja työnhakuunkin käytät aikaa. Ihmettelen, että silti ehdit tuon kaiken.. Salainen projekti- tell me more :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun herää aikaisin aamulla ja menee myöhään nukkumaan, ehtii vaikka ja mitä :D Projektista en vielä huutele... se on pyörinyt nyt varmaan jo vuoden mielessä ja aina välillä täällä blogissa ajatuksen tasolla. Nyt jos jaksaisi aloittaa sen parissa...

   Poista
 4. Kuulostaa varsin mukavalta! Itse vaihtaisin neulomisen ompeluun, kun on noita kankaita kerttynyt vuosien varrella kaappeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa osaisin ommella vaatteita... Omistan ompelukoneen, mutta pitäisi vielä saumuri hankkia ja taito :D

   Poista