sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Uudet tulot, uusi budjetti

Olen joskus historian havinassa kirjoittanut ja ihmetellyt sitä, miten lähes 3.000 euron (kk:n) nettotuloista ei muutama vuosi sitten jäänyt oikein mitään säästöön, tai jos jäi, hyvin vähän. Kun tulotaso tippui miltei tonnilla vuosiksi, rahaa sai jopa paremmin säästöön. Nälkä kasvaa syödessä vai miten se menikään...? 

Koska olen jälleen autoilun orja ja tuloni ovat nousseet mukavasti, laskin uuden kuukausibudjetin itselleni. Se näyttää tältä:

Tulot
2.930,26
Menot


Asuntolaina
580,37
Yhteinen tili
300,00
Puhelimet
60,00
Ruoka
400,00
Laskutili:

Lasten harrastukset
100,00
Matkustaminen
50,00
Vaatteet
50,00
Bensa
150,00
Vakuutukset+vero
86,00
Huolto
50,00
Yhteensä
1826,37


Tulot - menot
1.103,89

Minulle jää siis hieman reilu tonni kuukaudessa ns. ylimääräistä. Kesän aikana todellisuus lienee lähempänä 700 euroa pienten lomareissujen (huvipuistot, Pandatalo...) takia. Syksystä tonnin säästöön saaminen pitäisi olla todellisuutta, ellei jotakin katastrofaalista satu käymään. Auton omistaminen lisäsi kk-tasolla kuluja lähes 300€. Auto on kuitenkin välttämättömyys töiden kannalta, ja työt jatkuvat tällä tiedolla ainakin vuoden loppuun saakka. Auton vakuutukset kilpailutin Kilpailuttaja.fi-sivuston* kautta, ja halvimmaksi vakuutukseksi tuli Folksam. Seuraavaksi pitäisikin ryhtyä kilpailuttamaan kaksi puhelinliittymää... 

Tavoitteena olisi nyt kasata uusi hätävara, koska edellisellä, 5.000 euron puskurilla, ostin osakkeita ja totesin työttömäksi jäätyäni, etteivät tilillä olleet rahat riittäneet elämiseen sillä aikaa, kun odottelin ensimmäistä ansiosidonnaista. Lisäksi projekti "asuntolainan nopeutettu takaisin maksu" on tämän vuoden osalta vaiheessa. 

Saahan nähdä mitä tästä kehkeytyykään... Rahastot tuli myytyä auton takia, Suomi-osakkeet ovat turhan kalliita, lähtisikö ostamaan uudelleen Seligsonin Brands-rahastoa vai miten ylimääräisen rahan saisi kanavoitua itselleen lisätuloiksi? Ehkä kaikkeen löytyy vielä ratkaisu. Nyt pitäisi se ensimmäinen 700€ saada säästöön :)

Kuinka paljon Sinä olet budjetoinut kesärientoihin rahaa?

*merkityt linkit ovat afficiliate-linkkejä

5 kommenttia:

 1. Järettömän hyvät tulot teikäläisellä nyt :) Nauti kesästä ja älä turhia stressaa..

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Hyvistä tuloista riittää enemmän säästettävää :)

  VastaaPoista
 3. Kovat tulot kieltämättä, huhhuh! Kesällä saa panostaa itseensä ja läheisiin, koska eihän sitä kukaan pelkällä leivällä elä.
  Ps. Pandatalo kutsuu meitäkin vaimon ilahduttamiseksi.

  VastaaPoista
 4. Niin jos on 2900 euron nettotulo, niin sinulla ei ole minkäänlaista ongelmaa elämässä. Itse en kyllä käyttäisi 700 euroa pandareissuun. Siis reissun voisin kyllä tehdä, mutta olisi vaikeata saada siihen kulumaan 700 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 700€ oli säästettävä summa kk:ssa. Ei rahasumma, jonka aion kuluttaa pandataloon.

   Poista