sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Sijoitussalkussa tapahtuu

Kun sijoittaminen alkaa tympiä, tulee taas tehtyä ei ehkä niin harkittuja päätöksiä... Seurailin jonkin aikaa Amer Sportsin nousukäyrää ja painoin lopulta "myynti"-nappulaa. Kuittasin alle vuoden sijoituksesta 30,5%:n pikavoiton. Ajattelin myöhemmin, kurssin laskiessa, ostaa ko. osaketta takaisin.

Amer Sportsin myyntirahoilla päädyin sitten painamaan "osta"-nappulaa Huhtamäen osakkeen tipahtaessa Q2-tulosjulkistuksen jälkeen. Olin seuraillut jonkin aikaa Huhtamäen kurssia ja toivonutkin sen laskua, jotta voisin tankata sitä lisää. Niinpä nyt sainkin ostettua sitä lisää salkkuuni a' 27,54€. Huhtamäessä itseäni viehättää se, että yritys pyrkii kehittämään nykyisten tuotteittensa ohella ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja. Näkisin, että näille tuotteille, tällä hetkellä ja tulevaisuudessa, tulee olemaan kysyntää, etenkin, kun muovi nähdään "vihollisenamme". 

Toinen "heräteostoni" oli Stora Enso, jonka osake myös Q2:n julkistamisen jälkeen tippui liki 10%. Tätä nappasin salkkuuni a' 14,90€. Stora Enson ostoon perusteluni ovat aikalailla samankaltaiset kuin Huhtamäessäkin: yritys pyrkii tekemään tuotteita kestävämpää kehitystä ajatellen. 


Kun pieni "ekohippi" minussa oli nyt mukamas ostanut kestävämmän kehityksen tuotteita valmistavia yrityksiä, erehdyin laskemaan kesän kuitteja alennusmyyntien osalta. Vaikka miten itse haluaisin elää luonnonmukaisemmin ja vain vähän kuluttaen, huomaan kuluttaneeni keskimäärin 168€/kk vaatteisiin. 600 euron haaste on enää vain vitsi, sillä summa on lähes jo 1.200€. Mutta minkäs teet, kun lapset kasvavat, vaatteet kuluvat ja menevät rikki. Senkin olen valitettavasti huomannut, ettei kirppikseltä ostetut käytetyt vaatteet kestä enää seuraavalla lapsella yli vuotta päivittäisessä käytössä. Poikalapsen polvet ovat housuista tämän tästä puhki, ja vaikka kuinka niitä paikkailen, ei niitäkään loputtomiin saa kasassa pysymään. Ja kyllä ne vaatteet ihan aikuisellakin kuluu. Silti, tuntuu ihan sairaalta summalta tuo 168€/kk, vaikka se sisältää kengistä ja ulkovaatteista lähtien kaiken. Kuittien laskeminen ja haaste-sivun päivittäminen oli kuitenkin kaiken kaikkiaan silmiä avaava kokemus, kunnes seuraavana päivänä ostin pojalle alennusmyynnistä 6 eurolla uuden pitkähihaisen...

Oletkos Sinä käynyt kesän aikana ostoksilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti