sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Syksyn uusia kuvioita


Tämä syksy on ollut henkisesti yksi raskaimmista. Meillä on parisuhdekin ollut välillä katkolla ja lusikat menossa jakoon, mutta kaiken sen paskan jälkeen, mitä päällemme heitettiin, pääsimme kuivin jaloin maaliin ja elämä jatkuu yhdessä. Pahin helvetti lienee jo takanapäin, mutta jos mieheni exään on luottaminen, niin eiköhän sitä sontaa riitä vielä edessä ihan riittämättömiin...

Mutta. Niistä uusista kuvioista. Meille on muuttanut osittain asumaan kaksi ”uutta” jäsentä: mieheni lapset. Näkyy ja tuntuu mukavasti ruoka- ja vaatelaskuissa, pyykkivuoresta puhumattakaan... Aikaisemmin mieheni lapset kävivät kääntymässä parin tunnin ajan kerran tai kaksi viikossa, jos silloinkaan, kun exä päätti, etteivät lapset tule. Nyt lapset tulevat säännöllisesti ja käyvät koulua meiltä käsin. Ja jos eivät tule, tulevat sitten käräjäoikeudelta haetun täytäntöönpanon kautta. Seuraava projekti liittyykin exän lähestymiskiellon hankintaan, mutta ehkä siitä lisää myöhemmin...

Toinen uusi kuvio on, että luennoitsijana toimiminen eräässä isossa yhdistyksessä poiki minulle isomman jakkaran itse yhdistyksen toiminnasta. Palkkaa en tästä vapaaehtoistyönä tehtävästä projektista saa, mutta mainetta ja kunniaa, ja ehkäpä lisää jotakin kivaa tulevaisuuteen. Nyt kun lapset ovat jo jonkin verran isompia, nautin, kun saan tehdä jotakin muutakin kuin työhön tai lapsiin liittyvää. Uskon, että verkostoitumisella ja kasvojeni tutuksi tekemisellä voin saavuttaa jossakin kohtaa jotakin sellaista, jota ei olisi ollut mahdollista saada ilman tätä kokemusta.

"Elämässäsi on synkintä aina juuri ennen auringon nousua." 
Kolmas uusi kuvio on tavallaan pienimuotoisen yritystoiminnan harjoittelemista. Kuulostaako hienolta? No, todellisuus on ehkä vähän karumpi, mutta oli pakko sanoa asiasta näin hienolla tapaa. Olen eräässä joukkuelajissa joukkueenjohtajana. Olen nauttinut niin paljon kaikesta siitä uuden oppimisesta, etenkin kun tämä oma leipätyö ei tarjoa mitään haasteita. Budjetin laatiminen, toiminnan pyörittäminen, verkostoituminen, asioiden hoitaminen, varainkeruun hankinta jne. Itse ajattelen tätä kuin pienen yritystoiminnan pyörittämisenä, sillä sitähän tämä on, vaikka minun ei tarvitse ajatella laskuttamista tai verotusta, kun sen hoitaa toinen taho puolestani.

Kaikki nämä ”uudet tuulet” ovat pitäneet minut jollakin tapaa järjissäni tämän syksyn aikana. Jos olisin joutunut yksin sohvalla miettimään sen hetkistä elämää, olisin varmaankin tullut hulluksi tai tehnyt jotakin epätoivoista. Eli jos aikaisemmat tekstini ovat olleet synkkäsävytteisiä, niin elämä on ollut kesän ja syksyn aikana todella synkkää. Tänään paistaa upea syysaurinko ja aurinko on tullut taas jäädäkseen elämäämme.

Talokaupoistakin olemme mieheni kanssa sopineet. Heti, kun olen saanut säästettyä varainsiirtoveron verran rahaa, talon puolikas siirtyy nimiini ja lähden neuvottelemaan itselleni, omiin nimiini, tulevaa asuntolainaa. Onpahan oma tulevaisuus taattu tämän myötä. Avioehdon uusimisen tuo myös vaatii, mutta se nyt on pieni juttu enää siinä kohtaa. Myös pari työpaikkahakemustakin on vetämässä... Kyllä nämä asiat aina pikku hiljaa lutviutuvat ;)

Onko Sinun elämään tullut uusia kuvioita syksyn mittaan? Millaisia?

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea positiivissävyinen teksti sinulta! Paljon tapahtunut mutta onneksi olet hienosti jaksanut. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Siellä hän on rutkasti uusia tuulia ja hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä.

    Omat uudet tuulet alkaa puhaltaa vasta tammikuussa, kun valmistun koulusta ��

    VastaaPoista