Nordnet

maanantai 24. lokakuuta 2016

Voihan kolari...

Kävin tänään arvioituttamassa oman autoni vahingot viime viikkoisen kolarointini jäljiltä. Vahinkotarkastaja totesi, että kannattaa laskea nyt tarkkaan maksatutanko vaurioni vakuutusyhtiöllä, jolloin bonukseni pienenevät vai maksanko vauriot kokonaan itse, koska kyse ei ole isosta vaurioista. Omavastuu vakuutuksessani on 150€. Liikennevakuutuksesta minulla jo bonukset tipahtivatkin. 

Vahinkotarkastaja epäili, että jos tyytyisin pieneen "kosmeettiseen toimenpiteeseen" oman lompakon turvin, selviäisin n. 200-400 eurolla, ja säilyttäisin autovakuutukseni bonukset. Tämä pieni "kosmeettinen toimenpide" tarkoittaa etulokasuojan noin euron kolikon kokoisen kohdan maalaamista. Vakuutusyhtiö teettäisi isomman remontin, jossa koko etulokasuoja irrotettaisiin ja maalattaisiin. Tämä luonnollisesti kestäisi pitempään kuin em. "pikamaalaus", ja samalla vakuutusmaksuni nousisivat.

Kyllä kismittää. Euron kokoisen alueen maalaaminen maksaa 200-400 euroa. Kuulostaa ihan järjettömältä. Samalla auton myyntihintaa joutunee tarkastelemaan uudelleen... Tuli viime viikkoiselle kauppareissulleni kieltämättä hintaa :(

13 kommenttia:

 1. Harmistus SEIS, jos ei tullut henkilövahinkoja ja kosmeettinen haitta on kolikon luokkaa, niin suosittelen lopettamaan harmistuksen. Kaikille käy joskus pikku 'onnettomuuksia', niistä näkee että elää. Jos ei liiku missään, eikä tee mitään, niin ei tapahdukaan mitään. Eli nyt nauttimaan elämästä, kolhukin on elämää!

  VastaaPoista
 2. Pane läiskään hauska laastari.

  Olen ihan tosissani. Ajan yli kymmenen vuotta vanhalla autolla, joka on sisuksista on priima mutta päältä vähän rupinen, ei ruostetta vaan pieniä lommoja kivistä ja ties mistä.

  "Kun Octavia tulee vanhaksi, Octaviaa ei myydä. Octavia haudataan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kuin Kinski, eli anna olla. Auton "arvet" on vain muisto eletystä elemästä.

   Poista
 3. Näkemättä tietysti paha sanoa, mutta ehdottomasti jos vanhempi auto kysymyksessä säästät tuot 200-400e ja jätät koko homman tekemättä.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa laskea myös menetetyt bonarit jos teet vahinkoilmoituksen! Meillä anoppi vähän naarmutti meidän autolla ajellessaan, ja meidän vakuutukseen tulee vuosien mittaan yli tonnin häviö...

  VastaaPoista
 5. Onko kolhu muoviosassa vai metallissa? Jos muovissa, niin silloin se pelkästään kosmeettinen haitta, ei kannata korjata. Metalliosa taas voi alkaa ruostumaan kyseisestä kohdasta, joten ehkä pieni kunnostus kannattaisi vaikkei siitä ihan täydellistä tekisikään.

  VastaaPoista
 6. jos fiksaisit sen vaan itse? ajat maalaamoon ja kysyt miten sen suojais ja maalais ja teet ite...? linkin kuva tuli heti facessa vastaa kun luin tätä =D

  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14717227_1198675046870981_890360216823752961_n.jpg?oh=0858abe6e7bb2a1e12bacd6e296820e7&oe=58AA396B

  VastaaPoista
 7. Näinpä, yhdistä kaksi viimeistä kommenttia: jos kolhu on muoviosassa, anna olla. Jos metalliosassa, hanki spray-tölkeissä auton värikoodin mukaiset maalit (pohjamaali, värimaali ja päällyslakka) ja maalaa itse. Tölkkien kustannus joitakin kymppejä...? Näin meillä toimitaan mutta noh, auto onkin jo melkein parikymmenvuotias.
  Ciara

  VastaaPoista
 8. Pääasia ettei kellekään sattunut mitään. Pienet kohdat on helppo korjata itse, samalla oppii aina uutta materiaaleista ja tekniikoista :)

  Jos vaurio on muoviosassa niin mahdollista painaumaa voi yrittää palauttaa lämmittämällä sitä esimerkiksi hiustenkuivaimella ja painamalla takaisin muotoon takapuolelta esimerkiksi nyrkillä tai kämmenellä. Maalauksessa pitää muistaa käyttää muovimaalia pohjana jotta pintamaali&lakka pysyvät kiinni.

  Metalliosaa voi yrittää oikaista samalla tavalla kuin muovia, mutta helpommalla pääsee kun hioo kohdan pellille, tasoittaa kitillä ja päälle pohjamaali+pintamaali+mahdollinen lakka.

  Jos autossa on "yksivärimaali" niin oikeista maaliliikkeistä saa spraypurkissa maalia joka ei tarvitse lakkaan päälleen, erittäin paljon helpottava ominaisuus. Jos autossa on metalliväri, tms niin pintavärin päälle pitää ruiskuttaa vielä lakka. Maalit+lakka maksaa muutamia kymppejä ja kun ravistaa purkkeja vaan tarpeeksi niin maalaus ei ole maailman vaikein tehtävä :)

  VastaaPoista
 9. Nyt kun vaurio on tutkittu tarkemmin, huomattiinkin, että maalipinta oli lähtenyt ainoastaan muoviosasta. Hyppisinkö kattoon ilosta? :) Jossakin kohtaa vähän samaa sävyä olevaa maalia siihen ja voila!

  VastaaPoista