tiistai 29. marraskuuta 2016

Kassakone kilahtaa!

Tänään on se päivä, jota monet suomalaiset ovat odottaneet: veronpalautuspäivä. Omalle tililleni kilahtaa 1633,98€. Joku saattaa miettiä mitä järkeä on antaa valtiolle ilmaista lainaa tämänkin summan verran, mutta itselleni veroprosentin pitäminen aavistuksen yläkantissa on keino saada säästettyä kuukaudessa aavistuksen enemmän. Jos olisin saanut tuon summan jaettuna jokaiselle kuukaudelle erikseen, en usko, että olisin sijoittanut enemmän. Olisin mahdollisesti tuhlannut enemmän. Siksi veroprosentin myötä koen itse "säästäväni", vaikken saa vuoden säästöilleni tuottoa nimeksikään. Mutta arvaatteko minne nyt tämä potti menee? Sijoituksiin. Kokonaisuudessaan. 

Edelliset veronpalautukset olivat itselleni uuden alku. Vuosi sitten sain viimein talouteni tasapainoon. Maksoin luottokorttilaskut ja sain 5.000 euron puskurin kasaan. Muutin kulutustottumukseni täysin. Okei, okei, rapatessa roiskuu ja virheitäkin sattuu, mutta kokonaisuutta tarkastellen, tämä vuosi on ollut itselleni jossakin mielessä "historiallinen". Talous on hyvillä kantimilla, puskuri kunnossa, ansiosidonnainen riittää paitsi elämiseen, myös sijoittamiseen ja nyt sain vielä itselleni joululahjan, jota lähden ilomielin törsäämään RAHASTOIHINI

Toivottavasti te muutkin saitte tänään mätkyjen sijasta kuivaa riihtä tilillenne :) 

10 kommenttia:

 1. Sain, tilille tuli 224 euroa. Katsotaan mitä kuuluu vuoden kuluttua.

  VastaaPoista
 2. Minä jouduin maksumieheksi, mutta yllättäen pari päivää sitten kilahti postilaatikoon palkkakuitti ja ilmoitus vajaan 700 euron lomarahoista. Tuommoisia en todellakaan näin äitiyslomalla osannut odottaa, joten ihan kiva lisä.

  VastaaPoista
 3. Mulla meni verot viime vuonna aika nappiin kun tänään tuli 38,99€ palautuksia. Mä tykkään siitä että saan nettona käteen maksimimäärän läpi vuoden kuin että saisin sitten hurjasti palautuksena. Mulle se ehkä tässä tilanteessa onkin hyödyllisempää kun saan velkoja maksettua mahdollisimman paljon kun rahat tulee tilille ilman odotteluja :)

  Noi mun hurjat 39€ laitan velkasäästöihin :D

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä samoilla linjoilla, mutta ehkä ensi vuonna voisin puolessa välissä vuotta nostaa veroprosenttia prosentin verran ylöspäin, kun lumipallo on pyörinyt tiensä loppuun.

   Poista
 4. Hyvä hyvä! Täällä vain 100 € palautuksia, menevät käteispuskuriin.

  VastaaPoista
 5. Mätkyjä tuli, kuten joka ikinen vuosi. Johtunee osingoista ja niistä muutamista osakekaupoista, joita viime vuonna tein.

  Ensi vuonna onkin kiva "tavata" osakekauppojen listaa, tulee olemaan varmaan pitkä lista, nyt kun veivaan vipuja päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu välittäjästä. Suomalaiset välittäjäthän siirtävät datan automaattisesti verottajalle. Sitten vain tarkistat että se on oikein.

   Poista
 6. Eihän se suinkaan ilmaista lainaa ole, vaan aika hyvällä korolla varustettua, verrattuna esim. pankkien talletustileihin.

  VastaaPoista
 7. Mätkyjä parisataa euroa, eka vajaan satasen erä meni nyt ja toinen erä on maksussa tammikuussa. Pitänee ensi vuonna ottaa palkattomia vapaita hieman ahkerammin jos näyttää veroraja uhkaavasti ylittyvän :)

  VastaaPoista