maanantai 14. marraskuuta 2016

Lisää lukijoita = lisää tuloja?

Facebookissa on muutamaan otteeseen osunut silmään Tiia Konttisen mainos, jossa on puhuttu rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Eräänä päivänä klikkasin tuota tekstiä ja päädyin mielenkiintoisille sivuille (www.tiiakonttinen.fi). Käykääpä muuten tsekkaamassa (minulle ei tästä makseta mitään, mutta suosittelen silti klikkaamaan). 

Koska itse olen aika "käsi" atk-hommissa, päätin tilata Tiian uutiskirjeen sekä osallistua Tiian 7 päivän haasteeseen. Tuon 7 päivän ajan sain sähköpostiini vinkkejä siitä, miten voin parantaa blogiani ja miten voin saada lisää lukijoita ja sitä kautta lisäansioita. Lisäksi sain uutiskirjeen mukana ohjekirjan oman blogin brändäämiseen. Tiia järjestää myös maksullisia kursseja siitä, miten bloggaamisesta voi tehdä itselleen ammatin. Mm. Rosita Juurinen kirjoitti omassa blogissaan "Matkaopas vaurauteen" arvion Tiian nettikurssista "Bloggaajasta ammattilaiseksi". Arvion voit lukea täällä. Itse en uskalla ammattimaisesta bloggaamisesta vielä edes haaveilla, enkä varsinkaan tämän blogin myötä, mutta kun näitä mainoksia olen nyt joka tapauksessa sivuilleni laittanut, ajattelin, että miksen samalla pyrkisi hankkimaan lisää lukijoita, kun kerran ilmaiset ohjeetkin tähän sain. 

Ensimmäiseksi piti ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ruveta opiskelemaan bloggerin käyttöä sekä kokeilemaan erilaisten välisivujen tekemistä, joka ei muuten itselleni ollut lainkaan helppo juttu. Jos joku muu kärsii samasta ongelmasta, niin tässäpä oiva linkki ihan kädestä pitäen siihen, miten tehdä välisivut blogiin. Säästätte ehkä sen ajan, mikä minulla tuohon puuhaan meni. Tehtävänä oli mm. kertoa itsestään sekä blogistaan (=käyntikortti blogiin).

Seuraava steppini oli liittyä somen eri kanaviin. Itse liityin ensimmäiseksi Twitteriin, joka oli itselleni aivan uusi asia. Elänhän vielä ikivanhan nokialaiseni kanssa, jossa älyä löytyy ainoastaan puhelimen käyttäjästä. Twitteristä nappasin mielenkiintoisia seurattavia kohteita, ehkäpä jopa Sinutkin. Paljoa en siis ensimmäisen kahden päivän aikana ehtinyt tehdä, mutta silti seuraavana päivänä näiden kahden pienen toimenpiteen ansiosta blogillani oli käynyt yli 200 kävijää enemmän kuin yhtenäkään muuna päivänä! Toivottavasti tilanne jatkuu yhtä hyvänä jatkossakin :)

Liityin myös blogit.fi-sivustoon sekä bloglovin-sivustoon, joita voin lämpimästi suositella. Monen seuraamani blogin olenkin näiltä sivuilta jo pongannut. Tiian vinkistä olen myös avannut tilin Google analyticsiin, jossa pystyn seuraamaan kuinka paljon kävijöitä on sivuillani käynyt ja esim. kauanko sivuillani on viivytty/ käynti. Pretty cool, I'd say :) 

Oma 7 päivän haasteeni kestää jonkin verran pitempään kuin tuon 7 päivää, koska teen omia opintojani tässä ohella, mutta kunhan projekti etenee, ja taitoni karttuvat, kerron teille kuinka itselleni kävi ;) Tarkoitus olisi jossakin kohtaa jatkaa tuon toisenkin blogin parissa touhuamista, mutta juuri nyt opinnot tehtävineen ja tentteineen pitävät sen verran kiireisinä, joten kaikkeen en vain yksinkertaisesti repeä. 

Stay tuned!

4 kommenttia:

 1. Itse tilasin sen tiian blogikurssin ja on kyllä hyvä ihan vaikka osaisi tehdä mitään niin kaikkeen löytyy apua ja tiia hyvin opettaa ihan artikkelin rakentamista, brändää mistä jne... omasta blogistani ei nyt kannata arvostelua kurssista ottaa koska olen kiireiden takia joutunut sen siirtämään sivuun mutta materiaalit ovat kyllä saatavillani ns ikuisesti että voin palata niihin myöhemmin mutta suosittelen jos haluaa viedä blogiaan pidemmälle niin tutustumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja siis siis moni jotka aloittivat kurssin samaan aikaan ovat saaneet hähellyttäviä tuloksia aikaiseksi! että kurssi oikeasti toimii jos haluaa rahaa blogilla tehdä toi on oiva sijoitus =)

   Poista
 2. Minäkin perustin twitter-tilin muutama viikko sitten, mutta en ole vielä aktivoitunut sitä käyttämään. Tämä tekstisi lisää kyllä kiinnostusta siihen.

  VastaaPoista
 3. Laitoinkin Twitter-tilisi seurantaan @kersanttikaro :)

  VastaaPoista