perjantai 4. marraskuuta 2016

TradeTracker ja AdSense "for dummies"

Kuten olette, rakkaat lukijani, jo huomanneet, olen jurakaudella elävä kolmekymppinen äiti. Tämä on ensimmäinen blogini, joka varmasti välillä näkyy rivien pomppimisena tmv. epämääräisenä toimintana blogiteksteissäni, mutta ei anneta sen häiritä. Koska haluan sieltä jurakaudelta "tähän päivään", päätin testata mitä kaikkea blogilla voikaan tehdä. Olen vakoillut ehkä juuri Sinunkin blogiasi. Katsonut miten sijoittelet mainoksia ja mitä mainoksia olet valinnut blogiisi. Mutta jos Sinulla ei ole yhtään mainosta, tämä juttu saattaa olla juuri Sinua varten! Not for dummies, vaikka otsikko antaa ehkä muuta olettaakin.

AdSensestä olen kirjoittanutkin aiemmin, ja todennut, etten todellakaan tule saamaan rikkauksia sen avulla ellen saa noin miljoonaa lukijaa kuukaudessa blogilleni, mutta... Mikäli olen ymmärtänyt nyt oikein, AdSense maksaa jo pelkästään blogini kävijöiden määrästä. Pelkkä käyntisi tuo ehkä noin sentin AdSense-tililleni. Ja jotta saisin jotain rahaa ulos tätä kautta, pitää minun saada käyntejä sivustolleni 75 euron edestä. Klikkaamalla AdSense-mainosta, senttejä kilahtaa jonkin verran enemmän tililleni. Tässä vaiheessa bloggailuani AdSense "tuottaa" paremmin kuin TradeTracker.

TradeTrackeriltä olen valinnut itse mainokset, kun taas AdSense valitsee ne Sinun puolestasi evästeittesi (?) perusteella. Itselläni kesti tovin ottaa TradeTracker "haltuun", koska piti selvittää mitä kaikkea se pitääkään sisällään. TradeTracker ystävällisesti antoi aloituskympin (10€) tililleni, mutta tiputti minut aika nopeasti maan tasalle rahapilvilinnoistani. Elin harhaluulossa, että klikkaamalla mainosta, bloggaaja saa rahaa. Ehkä näin olikin ennen, mutta ei enää (pl. AdSense). TradeTrackerin listaltani löytyy ainoastaan yksi mainostaja, joka maksaa klikkauksista. Ko. yrityksen mainos ei ole blogissani. Kaikki muut mainokset perustuvat myyntiin. Suurimmat summat saa napattua, ehkäpä jopa yllättäen, pikavippiyrityksiltä, mutta koska itse en kuulu pikavippien kannattajaryhmään, en halua edes valita niitä blogiini. Olen valinnut ainoastaan sellaisia mainoksia, joita itse olen tilannut/ käyttänyt, ja joita voin hyvällä omallatunnolla suositella muillekin. 

TradeTrackerissa minulle siis maksetaan vain, jos Sinä käyt ostamassa minun blogini kautta tuotteen. Mainostaja on TradeTrackerissa määritellyt maksaako se minulle ostostasi jonkin kiinteän summan vai tietyn prosentin myynnistä. Nordnet puolestaan maksaa minulle ainoastaan mikäli luot minun mainokseni kautta asiakassuhteen Nordnetiin. Tähän mennessä TradeTrackerin tililläni on vain tuo aloituskymppi. Tämän kaltaisen aihepiirin blogit eivät liene niitä, jotka TradeTrackeristä hyötyvät eniten. Voisin kuvitella, että lifestyle- ja muotibloggaajilla ei ole ongelmia saada myyntituloja, koska hehän markkinoivat jotakin tiettyä tuotetta kuluttajille, kun me taas keskitymme enemmän siihen, miten emme kuluttaisi, vaan sijoittaisimme :) 

Niin tai näin, on ollut ihan mielenkiintoista seurata AdSense-tulojen kertymistä tämä kulunut kuukausi. TradeTracker onkin pyörinyt vasta pari, kolme viikkoa nollatuloksella. Voin jatkaa täällä edelleen Riki Sorsan tahdittamana laulua "Haaveena vainko (äkkirikastuminen) oot mun..." 

11 kommenttia:

 1. Joo itse en ole rikastumaan päässyt mutta toisaalta se ei olekaan blogin tarkoitus =) Adsense maksaa tällä hetkellä tuon nimipalvelimen että voin pitää www.osinkokuningas.com osoitetta. Mutta sehän riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tosissani ole edes kuvitellut rikastuvani blogin avulla. Pakko vain päästä kokeilemaan kaikkea ;) Tämäkin juttu on vähän "kieliposkella" kirjoitettu ;)

   Poista
 2. Jotkut niistä tradetrackerin maksamista palkkioista on aika järkkyjä. Kuten muistaakseni Ferratum 75 euroa. Voi vaan miettiä että kuinka kannattavia ne on firmoille jos myynnistäkin maksetaan jo tuollainen osuus.

  VastaaPoista
 3. Paljonko adsensestä on sinulle kertynyt tähän mennessä? Itse jätin mainostamisen vielä tulevaisuuteen, mutta jos se oikeasti maksaa sentin kävijästä, voisin harkita sittenkin ryhtymistä tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 10€/kk. Rahaa sieltä saa vasta ulos, kun on 75€ kertynyt tilille, joten aika pitkän aikaa saan odotella ;)

   Poista
 4. Olen kahteen kertaan koittanut AdSensen aktivoimista ja molemmilla kerroilla tullut hylkäävä päätös, pitäköön siis tunkkinsa. Katsotaan millon jaksan kokeilla tuota TradeTrackeria, jos jaksan. Tuloilla ei sinänsä ole merkitystä, mutta tykkäisin mainostaa itse valitsemiani palveluja jotka olen oikeasti todennut kustannustehokkaiksi ja hyviksi joten miksipä ei siitä siis samalla voisi jotain pientä marginaalista hyötyäkin saada TT:n avulla...

  VastaaPoista
 5. Minäkin kokeilin AdSensen aktivoimista, mutta hylky tuli. Enää ei näytä edes olevan mahdollista liittyä AdSenseen. Googlehan pidättää itsellään oikeuden sulkea AdSense-tilin mistä syystä tahansa, joten itsellä luottamus AdSenseen melko vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin pitää olla ollut voimassa 6 kk ennen kuin voi hakea AdSense-tiliä. Olisiko voinut johtua tästä?

   Poista
 6. Oletteko miettineet anonyymiyden paljastumista jos otatte yhteyden Tradetrackeriin? En haluaisi paljastaa sinnekään omaa true identiteettiäni. Ehkä siksikin, että joskus voi olla jonkun toisen firman kautta oikeiden töiden juttuja heidän kanssa. Ja muistaakseni siellä joskus joku tuttu ollut töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, mutta tällä hetkellä ei liene ketää tuttua TradeTrackerillä töissä edes...

   Poista
 7. Mäkin sain hylkypäätöksen Adsensestä koska blogini oli niiden mielestä epäasiallinen :D Tradetrackeriin otettiin avosylin vastaan mutta niinkuin blogistani näkyy en ole vielä(kään) saanut liitettyä mainoksia sinne koska "gadget on epäkunnossa, yritä myöhemmin uudelleen"-herjaa on pukannut jo viimeiset puoli vuotta. Tietotekniikkataitoinen työkaveri kirjoittaa myös omaa blogia ja lupasi auttaa jossain vaiheessa. Niin että katsotaan sitten minkälaiset ansiot siellä odottavat. Ja joo: Tradetrackerilta tuli sähköpostia kun niiden tilille kirjauduin ja heti tuli olo että jumankekka, nythän tuo yhteyshenkilö tietää mun oikean nimeni O_O "They're onto me..."

  VastaaPoista