tiistai 13. joulukuuta 2016

Korkeasti kouluttettujen työttömien iltapäivä

Sain TE-keskukselta kutsun ”Korkeasti koulutettujen työttömien” iltapäivään. Sähköpostissa oli ilmottautumislinkki, joten koin, että minun tulee mennä tapahtumaan, vaikka jo esitteestä kävi ilmi, ettei tapahtumassa ollut minun alalleni mitään tarjolla. Ja niinhän minä sitten menin, kuten ”kunnollisen” työttömän kuuluu mennäkin.

Paikan päällä oli noin viisi teollisuuden työnantajaa, TE-keskus, kesäyliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä liuta meitä, jotka mielummin tuijotimme kengän kärkiämme kuin toisiamme.

Kohteliaasti kiersin kaikki pisteet läpi ja nappasin TE-keskuksen uusimmat ohjeet CV:n tekoon. Positiivista oli se, että olin onnistunut jo tekemään cv:ni ohjeiden mukaisesti, vaikkei minulla kyseistä ohjetta ollut koskaan ollutkaan. Kolmen muun tutun kanssa söimme yritysten tarjoamia karkkeja 30 minuuttia ennen kuin kehtasimme poistua.

Olisi mielenkiintoista tietää oliko tapahtuma menestys? Saivatko nämä viisi yritystä rekrytoitua työvoimaa itselleen? Ideanahan tällainen tapahtuma on loistava, mutta oikeasti: ”Korkeasti koulutettu työtön.” Vitsit, tuo titteli tekee oikein mielen hirttäytyä naulakkoon. Eikö voisi olla vain iso rekrytointi tapahtuma, joka olisi kaikille avoin, mutta jonne myös meidät, kaikenlaiset, koulutetut ja kouluttamattomat, ohjattaisiin? Näin vältyttäisiin myös kaikelta siltä epämiellyttävältä kenkiin tuijottamiseltakin ja ennen kaikkea leimaantumiselta työttömäksi. Työttömyys kun tuppaa olemaan ennemminkin häpeä kuin ilon aihe.7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanan elitistiseltä ja kurjalta samaan aikaan.

  VastaaPoista
 2. ROTFL!

  Tuonne ne meidän verorahat menee.

  VastaaPoista
 3. Mitä te ny siellä kenkiä kattelitte, eikös tuolla ollutkaan ideana verkostoitua :D

  VastaaPoista
 4. Muutamaan otteeseen on tullut mentyä TE-toimiston järjestämiin yritysiltoihin. Valitettavasti täälläpäin se tarkoittaa IT puolta, eli minulle ei näiltä reissuilta töitä yleensä järjesty. Sen sijaan jos on jotain info tiskejä Norjasta/Saksasta/lisäkoulutuksesta/jne. niin jotain hyödyllistä saataa mukaan irrotakin. (Nim.merk. jostain syystä olen ajautunut ulkomaalaisten pomojen alaisuuteen useimmiten). Harmi ettei ilta ollut järjestetty niin että sieltä löytyisi vähän muutakin. Yleensä ei vaadi suurta vaivaa ottaa isompaa yleisöä huomioon. :/

  VastaaPoista
 5. Mielestäni "Korkeasti koulutettujen työnhakijoiden iltapäivä" olisi ollut parempi. Työtön sanana on saanut passiivisen leiman. Siinä ei ole mitään kannustavaa eikä tekemistä kuvaavaa. Työnhakija jo itsessään kuvaa tekemistä, haetaan töitä, ollaan aktiivisia.

  VastaaPoista