sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Mitä vuodesta 2016 jäi käteen?

Kulunut vuosi on ollut yksi parhaimmista ikinä talouden näkökulmasta. Viime vuoden joulukuussa minulla oli veronpalautusten ansiosta pitkästä aikaa säästössä tasan 5.000 euroa. Sijoituksissa minulla oli n. 1.300€. Elin joulukuun 2015 sinnitellen, sillä olin päättänyt aloittaa vuoden 2016 niin, etten enää kuluttaisi etukäteen seuraavaa palkkaani, kuten olin tehnyt jo aika monta vuotta. Onnistuin täydellisesti siinä, vaikka helppoa se ei missään nimessä ollut.

En uskaltanut laittaa itselleni talouden suhteen tavoitteita tälle vuodelle, mutta pian huomasin, ettei 10.000 euron puskurin saavuttaminen olekaan täysin mahdotonta. Kun puskuritavoite täyttyi vielä ennätysajassa, uskaltauduin haaveilemaan 5.000 euron saavutusta sijoituksissani. Tuokin tavoite ylittyi mukavasti.

Vuoden 2016 aikana jouduin irtisanotuksi tuotannollisin ja taloudellisin perustein, mutta sekään ei ollut maailman loppu. Olin onneksi opetellut tulemaan toimeen 80%:lla palkalla osittaisen hoitovapaani aikana, joten tipahtaminen ansiosidonnaiselle ei tehnyt edes tiukkaa. Vaikka olen ansiosidonnaisella, pystyn edelleen sijoittamaan säännöllisesti kuukausittain.

Mitä sitten tavoittelen ensi vuonna? Totta kai haaveena on saada 20.000 euron potti kasaan sijoitussalkkuun. Mahdollisesti enemmänkin, jos hallinto-oikeus tuomitsee entisen työnantajani avaamaan lompakkoa laittomasta irtisanomisesta, mutta tästä asiasta en uskalla edes haaveilla enkä jättää mitään sen varaan. 

Alla olevasta diagrammista näkyy vuoden 2016 tilanne, jossa sijoitusteni määrä on vielä sangen pieni asuntovarallisuuteen nähden. Asuntolainaa on, mutta josko ensi vuoden jälkeen varallisuutta olisi jo enemmän kuin lainaa.
Henkilökohtaisena tavoitteena on myös ajaa vuoden 2016 kuluja edelleen alas. Helpointa on säästää vaatekuluista ja kodin sisustuksesta, joihin upposi aivan törkeän paljon rahaa. Näistä tulee oma postaus hieman myöhemmin. Katsotaan miten hyvin onnistun ;) 

4 kommenttia:

 1. Sullahan oli hieno vuosi, jatka samaan malliin! Itse teen tämän koontipostauksen kyllä vasta ensi vuoden puolella, tässä kuussahan kerkiää sattu vielä vaikka mitä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi oli erittäin hyvä vuosi :) Multa tulee tarkempi vielä myöhemmin. Oli vaan fiilisteltävä jo nyt :) :)

   Poista
 2. Erittäin hyvä tulos kun ottaa tuon työtilanteen huomioon. Ensi vuodelle vielä aiottua isompi nosto tavoitteisiin jottei mene liikaa nykyisen vuoden rutiineilla ja tavoitteet täyty ennen aikojaan? ;)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa aina asettaa itselleen realistisia tavoitteita, jos on liian helppoja niin ei joudu tekemään työtä tavoitteiden täyttymisen eteen.

  Onnea seuraavan vuoden tavoitteisiin :)

  VastaaPoista