torstai 29. joulukuuta 2016

Uusi vuosi, uusi työ

Siitä lähtien, kun sain tietää tulleeni valituksi uuteen työpaikkaani, olen leijunut jossakin yläilmoissa. Mielessä on kieltämättä kuitenkin pyörinyt ajatus: miten varmistaa, etten pala loppuun uudessa työpaikassani?

Kun kävin tutustumassa uuteen työyhteisööni ja –tiloihin, pidin esimieheni kanssa 1,5 tunnin mittaisen palaverin. Olen tekemässä samanlaista työtä kuin aiemmin, nyt vain eri yritykselle. Tiesin jo siis ennalta mitä työni tulee olemaan, mutta... Koin melkoisen yllätyksen, kun esimieheni kanssa aloimme suunnitella viikko viikolta tammikuuta.

Esimies ehdotti, että ensimmäisen viikon käyttäisin puhtaasti tutustumiseen, työkännykän, avainten ja tietokoneen hankkimiseen, työhuoneeni sisustamiseen (!!) ja suunnittelutyöhön. Heti ensimmäisenä päivänä vahtimestari tulee kuulemma kantamaan työhuoneeseeni tavarat sellaiseen järjestykseen kuin haluan. Hei, oikeasti!? Onko tämä normaalia? Yleensä olen ollut sangen tyytyväinen siihen työpisteeseen, jonka olen saanut. Enkä ole koskaan ”sisustanut” työhuonettani mitenkään. Ehkä muutama lasten piirrustus sekä valokuvat ovat olleet seinällä, mutta ei sen kummempaa. Mietinkin shokeeraisinko vahtimestarin ehdottamalla seinien maalausta... En tunne ko. henkilöä entuudestaan, joten en tiedä ymmärtäisikö hän vitsiäni :D

Suunnittelutyön olen pääsääntöisesti joutunut tekemään työajan ulkopuolella. Nyt minulle järjestetään yksi kokonainen päivä joka viikko tehtävieni suunnitteluun. Minulla oli vaikeuksia pitää alaleukaani paikoillaan, se kun tahtoi tipahtaa aina lattiaan. Siis mitä? Minä saan tehdä työt työpaikalla? Ja vieläpä työaikana? Työaikani on joustava. Jos teen tunteja ”sisään”, voin pitää jossakin kohtaa vapaata ja tasoittaa tunnit. Lisäksi saan tehdä tarvikelistan kaikesta mitä tarvitsen. Esimies totta kai hyväksyy sen ensin, mutta edellisessä työpaikassani mitään ei saanut hankkia ”taloudellisen tilanteen takia.” Niinpä hankin omasta pussistani paljonkin sellaista, joka helpotti omaa työskentelyäni.

Toisen viikkoni käytän esimieheni kanssa suunnittelutyöhön. Hän opastaa minut tehtäviini ja on tukenani. Kolmantena viikkona aloitan varsinaiset työt.

Kysymys kuuluu: missä helv**issä minä olen ollut viimeiset 6 vuotta töissä? Miksi en ole aiemmin kuullut tällaisesta työpaikasta, jossa työskentely on inhimillistä, luovaa, ja jossa esimies haluaa olla tukena? Onko ihme, jos ihminen palaa loppuun tehdessään normi viikkoa töissä + 20h ylimääräistä työtä kotiin päästyään? Siihen päälle vielä lapset, päiväkodit ja se jokailtainen ruuanlaitto. Plus esimies, joka ei osaa edes johtaa...

Ei, minä en tule palamaan loppuun tässä työssä. Tässä työpaikassa on kaikki mietitty viimeisen päälle valmiiksi. En tiedä onko esimiehen tuntemisesta ”etukäteen” hyötyä vai haittaa, se selvinnee ajan myötä. Ihmisenä hän on ainakin sellainen, ettei minulla ole vaikeuksia mennä keskustelemaan hänen kanssaan mistään. Tuskin maltan odottaa, että pääsen maanantaina töihin!

Uusi työ, mikä ihana tekosyy ostaa uudet työkengät! ;)6 kommenttia:

 1. Hyvä alku. Kuulostaa, että työpanoksesi aiotaan ottaa täyteen käyttöön. Silti kannattaa varoa ylistämällä alistamista, jos on sellaiseen retkuun menemisen harrastusta.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapas aika mukavalta paikalta =)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulosta! Ehdottomasti kannattaa vahtimestariin tehdä heti lähtemätön vaikutus ;-D

  VastaaPoista
 4. Tottakai työt tehdään työaikana. Miksi niitä pitäisi tehdä sen ulkopuolella, jos siitä ei makseta ylimääräistä?

  VastaaPoista
 5. Mukavaa, kun olet innoissasi uudesta työstäsi! Loistava alku.

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka hienolta kuulostaa! Pidä kiinni hyvistä väleistä, suu auki ja kohteliaalla linjalla. Ideoita tuollaiseen työyhteisöön varmaan saa heitellä ja nauti nyt :)

  VastaaPoista