Nordnet

tiistai 24. tammikuuta 2017

600 euron haaste

Osa ehkä teistä on huomannutkin uuden välilehden blogissani. Tässä sen sisältö, jota päivitän sitä mukaa, kun "törsään". Vuoden lopussa nähdään onnistuinko pitämään rättikulut budjetissa.

Aloitin 1.2.2016 talouteni tarkan kirjanpidon ja huomasin kulutaneeni rahaa omiin ja lasteni vaatteisiin 11 kuukaudessa tajuttomat 1537,56 euroa! 

Olen muutamana vuotena onnistunut pitämään (omalla kohdallani) max. puolen vuoden mittaisen shoppailutauon, mutta loppuvuosi on yleensä sitten mennyt taas rätei ja lumpui keräten. Koska en ole "ehdoton" ihminen enkä pysty sellaiseksi muuttumaan, tein perusteellisen inventaarion omista ja lasteni vaatetarpeista, ja asetin vuosibudjetiksi 600 euroa (50€/kk). 

Tällä sivulla seuraan itsekin "missä mennään" ja mennäänkö pahasti pieleen. Olen melkoinen hamsteri ja hamstraan seuraavaa kokoa kaappeihin etukäteen. Olen jo ostanut kirpputoreilta paljon sisä- ja ulkovaatteita lapsille sekä Kuomat ensi talveksi. Itse tosin huomasin juuri, että talvikenkäni vetelevät viimeisiään... Niitä en budjetoi tähän (ainakaan vielä), koska kunnon kenkiin satsaan jo laadunkin takia. Näilläkin nahkakengillä olen talsinut jo viisi talvea. Valitettavasti suutarikaan ei pysty näitä enää pelastamaan...

Kursivoitu teksti tarkoittaa, että homma hoidettu. 

Poika:
- t-paidat 46€ (n. 5,10€/kpl) 
- 2 x verkkahousut
- yöpuku
- alusvaatteet
- sukkia
- pitkät kalsarit
- ensi talveksi toppavaatteet
- kevääksi ja kesäksi kengät?

Tyttö:
- välikausihousut
- verkkahousut
- ensi talveksi riittänee pelkät toppahousut
- alusvaatteet
- kevääksi/ kesäksi kengät?

Minä:
- 2 x mustia pitkähihaisia
- 4 x musta t-paita
- 4 x valkoinen t-paita
- alusvaatteet
- 2 x villatakki
- villapohjasukkiaJäljellä: 554€ 

4 kommenttia:

 1. Olisiko teidän mahdollista saada tutuilta vaatteita käytettynä? Minä sain juuri tätini työkaverilta (sana vastaanotettavista lastenvaatteista saattaa kiiriä yllättävän kauas!) kolme kassillista tyttöjen vaatteita (mm. noin 10 paria farkkuja) ja nyt on tulevan koon ja sitä seuraavan koon vaatteet valmiina. Vähän jos alusvaatteita ja sukkia ostaa siihen päälle.
  Vaatteet oli vielä parempilaatuisia ja -merkkisiä kuin olisin itse raaskinut ostaa :)

  VastaaPoista
 2. Kirpparit ja tuttavilta/sukulaisilta saadut vaatteet on kyllä hyvä lisä lapsen vaatekaappiin, kun koko kuitenkin muuttuu jatkuvasti.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, kun muistutit tästä! Alan kirjata omia ostoksia kalenteriin niin pysyy ostopvm ja kulutettu euro-määrä muistissa.

  VastaaPoista
 4. Pyrin aina ostamaan käytettyä, mutta pojille on todella vaikeaa löytää käytettyjä, hyväkuntoisia vaatteita :/

  VastaaPoista