Nordnet

torstai 12. tammikuuta 2017

Bills, bills, bills!

Olen kertonut aiemmin, että minulla on laskuja varten erikseen laskutili. Sieltä lähti aiemmin kaikki autoon liittyvät kustannukset (vakuutukset, autovero, katsastus- ja huoltomaksut), lasten harrastukset, matkustamiseen, terveydenhuoltoon ja vaatteisiin liittyvät menot. Siirsin kuukausittain laskutilille 315€.

Nyt kun auto on onnellisesti myyty, laskutilille jäävät enää seuraavat kulut:
  • lasten harrastukset 24€
  • matkustaminen 50€
  • vaatteet/ terveydenhuolto 50€

Säästin siis auton myymisellä kuukausittaisia menojani lähes 200€! Autoa en ole ehtinyt kaipaamaan, mutta kolmesti olen tähän mennessä joutunut pyytämään isäni autoa lainaksi, bensat totta kai siihen maksaen. Ammattilehdet (joihin on myös liittynyt jäsenyyksiä) olen kaikki irtisanonut. Säästöä 100€/v.

Koska viime vuonna tuli elettyä ”yli laskutilin”, tilin saldo 1.1.17 oli kutakuinkin pyöreä nolla. Siksi tässä kuussa tasoitan tiliä 310 eurolla, jotta saan lasten harrastukset maksettua.

Matkakuume on vaihteeksi iskenyt minuun ja mieleni halajaa jonnekin päin Iso-Britanniaa, mutta sen suhteen on vielä monta kysymystä auki: riittävätkö omat rahani reissuun, saanko kesälomaa, onko lomaa mahdollisesti samaan aikaan mieheni kanssa.Ajattelin tänä vuotena haastaa itseni ja yrittää pärjätä 600 euron vaatebudjetilla, josta ostan siis kaikki lasten vaatteet sekä omani. Nokkelana tietysti tein pari ostosta töihin juuri ennen vuoden vaihdetta ;) Helppoa itsensä huijaamista! Joulun jälkeen möin jätesäkillisen verran lasten pieneksi jääneitä vaatteita, ja nämä rahat tulevat jatkossa tuohon vaatebudjettiin.

Terveydenhuoltoon ei pitäisi rahaa hirveästi upota. Töissä olen työterveyden piirissä, naisten vuosihuollon kävin tekemässä juuri ennen joulua ja koska 35-vuotiaana tulee kunnan puolelta ilmainen seulonta, ajattelin välttää tänä vuonna vuosihuoltoni, koska kaikki oli nytkin ”ok”. Poika on koulussa kouluterveydenhoidon piirissä ja juniori ei toistaiseksi ole tarvinnut lääkäripalveluja. Hammaslääkäriin pitäisi mennä, mutta sinnekin menen kunnallisella puolella, joten säästän ison pennin. Ajan varaan sitten, kun on ihan pakko...

Uutena kuluna tänä vuonna tulee juniorin päivähoitomaksu. Esikouluhan oli ilmainen, mutta töitteni takia jouduin ottamaan päivähoidon esikoulun ohelle. Nämä maksut alkavat juoksemaan vasta helmikuussa ja päätös päivähoitomaksusta tulee jossakin kohtaa tässä kuussa.


2 kommenttia:

  1. Minä aloin säästämään hammashuollossa siten, että siirryin yksityiselle. Täällä julkisenpuolen käynnit on niin hätäsiä elvytyksiä, että käyntejä tuli useita. Yksityisellä se on 2 käyntiä, homma tehdään kunnolla ja sillä selvä. Julkinen ei kuitenkaan huomattavasti ole halvempi ja huolellisemman hoidon saa yksityisellä. Ja nyt kun yksityinen kutsuu vuoden välein tarkastukseen, pysyy kalusto kondiksessa täysin.

    VastaaPoista
  2. Näin ne laskut vähenee ja rahat paranee =)

    VastaaPoista