tiistai 7. helmikuuta 2017

Girl power!

Sijoitusblogit olivat todella pitkään pelkästään miesten kirjoittamia. Kuluneen vuoden aikana meitä naisia on tullut mahtavasti mukaan. Päätinkin koota listan blogeista, jotka käsittelevät rahaa ja sijoittamista naisnäkökulmasta. Jos blogisi ei ole listalla, laitathan kommentin! Ja miehet, älkää pahastuko... ;)"Ajatuksia elämästä ja säästämisestä" käsittelee nimensä mukaisesti elämää ja säästämistä. Kirjoittajana 3-kymppinen perheenäiti.

http://budjetti700.blogspot.fi
Budjetti700 kertoo nimensä mukaisesti siitä, miten kuukausibudjetti on 700€. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

Ekonomimmi on alle 3-kymppinen ekonomi, jonka tavoitteena on asuntosijoittaminen sekä varallisuuden kasvattaminen. 

"En shoppaa yli varojeni" kertoo entisestä himoshoppaajasta, joka "opettelee elämään varojensa mukaan ja säästämään."

Femmadonna kertoo 3-kymppisen naisen "kamppailusta kohti järkevämpää taloutta".

"Kohti korkeuksia" on yli 3-kymppisen perheenäidin kertomus säästämisestä, sijoittamisesta sekä uranvaihtamisesta. 

Kuusivuotissuunnitelma on mielenkiintoinen blogi, jossa kirjoittajan tavoitteena on saavuttaa kuudessa vuodessa unelmakoti, esimiesasema sekä varallisuuden kasvattaminen sijoittaen.

Lapset ja raha-blogista löydät vinkkejä kuinka kasvattaa lapsista ja nuorista järkeviä rahankäyttäjiä.

Tämä blogi antaa paljon miettimisen aihetta! Pienet tulot, mutta sitäkin pienemmät menot. Miten se on mahdollista?

"Minun rahani"-blogin kirjoittaja on 26-vuotias nainen, joka kirjoittaa tuoreeseen blogiinsa ajatuksia säästämisestä ja kuluttamisesta.

Tämä blogi kertoo 3-kymppisen juristin matkasta vaurauteen.

Neiti Nuukailijan blogi on muutaman kuukauden vanha blogi, jossa tavoitteena on miljoonaomaisuus ja taloudellinen huolettomuus. 

Yksinhuoltajan selviytymisopas on loistava blogi, joka käsittelee yksinhuoltajuutta, sijoittamista, asuntosijoittamista ja elämää tämän kaiken keskellä.

Kyseessä on puolisen vuotta vanha blogi, joka omien sanojensa mukaan on harrastelijaosakesijoittajaäiti, joka haluaa kertoa sijoittamisesta. 

Lapsiperheen sijoitusblogi on perheen vanhempien yhteinen blogi, jossa kerrotaan (lapsille) säästämisestä ja sijoittamisesta.

http://puudelinberberi.blogspot.fi/

Aivan uunituore blogi, jossa laitetaan taloutta kuriin.

Rahahuoleton on suhteellisen tuore blogi, jossa 3-kymppinen nainen laittaa oman taloutensa kuntoon haaveenaan omistusasunto. 

https://rahallasaa.wordpress.com/

Kyseessä on parikymppisen naisen blogi, jossa säästetään ASP:n kautta omaan asuntoon, mutta myös sijoitusasuntoon sekä osakkeisiin. 

 www.rahataidot.fi

Rahataidot on kahden naisen tuore blogi "oman talouden hallinnasta ja vaurastumisesta." 

http://www.saastoistaunelmiksi.fi/
Uusi blogi säästämisestä ja sijoittamisesta unelmoiville.

Sinkkuäidinsijoitukset on uusi tuttavuus blogirintamalla. Blogin tavoitteena on taloudellinen turva sekä riippumattomuus.

"Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahattomuus v*tuttaa" on päälle 3-kymppisen naisen kertomus veloista, haaveena tasapainoinen talouselämä sekä säästäminen. 

"Tiukilla" on itselleni uusi tuttavuus, vaikka blogi on ollut olemassa jo parisen vuotta. Blogi kertoo 35+ äidin elämästä "vähällä rahalla, mutta positiivisella asenteella".

Tuitturankukkaro on sangen uusi tulokas joukossamme (paitsi paljastuikin, että blogi on vain vaihtanut osoitettaan!). Tuitturankukkaro kuvaa blogiaan seuraavasti: "Addiktien aikuinen lapsi opettelee elämään omaa elämäänsä. Omat riippuvuudet shoppailu ja ruoka. Luvassa säästämistä ja sortumisia, kissa ja omituinen parisuhde sekä kaikkea muuta elämästä." 

Unelmia ja velattomuutta on aloittanut bloginsa jo 2014, mutta itse törmäsin tähän vasta nyt. Blogissa alle 3-kymppinen nainen pyrkii pääsemään veloistaan eroon. 

http://www.rikastaelamaa.fi/

Tämä blogi on itselleni uusi tuttavuus, kiitos vinkistä! Tässä blogissa blogataan "paljouden karsimisesta, oman talouden hallinnasta sekä muista tavoista yksinkertaistaa elämää". 

Löysitkö uutta luettavaa? Minä löysin montakin! Mukavia lukuhetkiä :)

23 kommenttia:

 1. Oma otantani on tämä: naisten talousblogeissa käsitellään enemmän veloista eroon pääsyä ja säästämistä ja miesten blogeissa myös säästämistä mutta enemmän sijoitusasioita. Voin toki olla tässä väärässäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hyvä homma on että muutamassa vuodessa taloudesta bloggailu on räjähtäny käsiin... Kun itse aloitin 3,5 vuotta sitten niin ei ollut kuin kourallinen bloggareita mukana. Nyt löytyy valikoimaa mistä tahansa talousaiheesta!

   Poista
 2. Hieno listaus, kiitos maininnasta! Kyllä meitä on monia ja aihe on pinnalla. Naisilla jostain syystä taloudellista vastuuta tuntuu olevan enemmän, niin siitä syystä riskinotto on rajattua ja menoja enemmän.. Miehillä myös vähemmän ulkonäköön ja sen sellaiseen liittyvää menoa.

  VastaaPoista
 3. Samat sanat Ekonomimmin kanssa. Kiitos maininnasta ja hyvä listaus, josta sain itsellenikin muutaman uuden tuttavuuden poimittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni oli myös monta uutta tuttavuutta :) Hyvä, jos löytyi uutta luettavaa!

   Poista
 4. Moi! Kiinnostava blogi sinulla! Tämä oli hyvä listaus. On hienoa, että naisia alkaa kiinnostaa yhä enemmän myös talousasiat.
  Itse olen pitänyt Rikasta elämää -blogia jo 2013 alkaen. Olen kolmikymppinen sinkku pääkaupunkiseudulta ja käsittelen arjen taloudenhallintaa, säästämistä ja sijoittamista - unohtamatta naisnäkökulmaa kuten mm. toimivan vaatekaapin tavoittelua :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos maininnasta :). Tuitturan kukkaro taitaa olla aika vanha blogi, muutti vain uuteen osoitteeseen?

  VastaaPoista
 6. Juuri tällaista listaa olen kaipaillut! Blogrollista näyttää puuttuvan useampiakin kivoja uusia blogeja. En ole vain itse jaksanut metsästää kaikkia :) Kiitos!
  Sitten vielä miesten uusista blogeista myös lista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siinä onkin haastetta, kun yrittää poimia kaikki miehet luetteloon :) Kaikki eivät tosin ilmoita blogissaan sukupuoltaan (mikä on ok), mutta jos en ole asiasta varma, en uskalla lisätä listalle.

   Poista
 7. Hyvä lista, josta poimia sunnuntaiaamuihin lisää luettavaa. :)
  Oman blogini pistin pystyyn:
  Puudelinberberi.blogspot.fi.

  Saa lisätä listaan jos haluaa :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin aloitin pitkän muiden seurailun jälkeen oman blogin omalle rahankäytöllä, säästämiselle ja sijoituksille

  http://budjetti700.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa tutustumaan myös mun ja ystäväni blogiin taloudenhallinnasta ja vaurastumisesta: www.rahataidot.fi

  VastaaPoista
 10. Hep! Olen lueskellut blogiasi viime kesästä asti, mutta enpä ihmettele jos et ole noteerannut mun blogia sillä olen kaikkiaan hyvin laiska kommentoimaan (yritän kyllä ryhdistäytyä) :D

  VastaaPoista
 11. Huomasin, että blogilinkki (Lapsiperheen rahat) oli virheellisesti, eli listasta löytyy kahteen kertaan http://lapsetjaraha.blogspot.fi/ linkki.

  VastaaPoista
 12. Hei, aloitin juuri oman blogini osoitteessa www.saastoistaunelmiksi.fi ja kirjoitan säästämisestä ja sijoittamisesta ja siitä, miten toteuttaa unelmansa niiden avulla.

  VastaaPoista