sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Told you so!

Onko maailmassa mikään niin ärsyttävää kuin se, kun toinen sanoo "Mitäs minä sanoin"? Vielä ärsyttävämmäksi nuo sanat tulevat, kun oma puoliso latasee ne pienen omahyväisen virneen kera. 

Sain viime vuoden loppupuolella kerrottua miehelleni, että minulla on tällainen blogi, ja hänestä on kuoriutunut yksi innokkaimmista lukijoistani. Kommentointi on häneltä kielletty blogiin, naamatusten kyllä keskustelemme sitten postauksistani. On oikeastaan aika helpottavaa, että nyt kaikki on vapaasti hänenkin luettavissaan, koska meillä ei rahasta juurikaan aiemmin puhuttu. 

No, miksi sitten sain tämän omahyväisen virneen (taas?) osakseni, oli postaukseni kaupankäynti- ja hallinnointikuluista. "Luulitko todella, että on olemassa ilmaisia lounaita?" No en... mutta heräsin todenteolla tuon postauksen myötä ja olen viime viikot pohtinut mikä on oma kipurajani hallinnointikulujen suhteen. 100 euroa vuodessa? Se tuntuu ainakin tällä hetkellä summalta, jonka yli en halua mennä. 

Mitä sitten, kun indeksirahastoissa on niin paljon rahaa, että hallinnointi maksaa satasen vuodessa? Osakkeita? Niitä miehenikin on tyrkyttänyt minulle jo tovin. Itseasiassa meillä näyttäisi olevan kilpailu meneillään kumman salkku on arvoltaan suurempi. 

Muistatteko vielä, kun kirjoitin, että mieheni tienaa reilusti enemmän kuin minä, mutta käyttää rahansa sijoittamisen sijasta harrastuksiin? Nyt tähän on tullut selkeä muutos ja mies on ostanut osakkeita muutamaan otteeseen viime kuukausien aikana tajuttuaan, että minulla on enemmän omaisuutta. (Lue tämä teksti pilke silmäkulmassa). Ei, meillä ei ole parisuhdekriisiä eikä tule, mutta olemme hemmetin kilpailunhaluisia. Kaikessa. Joten, kun mieheni ryhtyi yhdeksi blogini lukijaksi, hänelle iski kilpailuvietti päälle. Aika hyvä, eikö? Motivoimme toinen toistamme. 

Mieheni luvalla julkaisen hänen salkkunsa tähän. 


Osake
Kpl
Arvo
Fortum
150
2.134,50
Neste
100
3.483,00
Outokumpu
700
6.730,50
Ramirent
300
2.340,00
Talvivaara
7000
212,10
UPM-kymmene
150
3.411,00
Arvo yhteensä

18.311,10


Valitettavasti en pysty kovin paljoa tarkempaa dataa (ainakaan toistaiseksi) iskemään pöytää miten paljon hän on tehnyt voittoa vuosien saatossa tai paljonko saanut osinkoja. Mutta tässä ovat luvut, joiden kanssa itse lähden "kilpailemaan" :) Peseekö indeksisijoittaminen osakkeet? Epäilen. Vahvasti. Mieheni taitaa saada pelkästään osinkoja jo sen verran kuin mitä minun indeksirahastoni ovat tuottaneet olemassaolonsa aikana... 

Mutta hei, the game is on ja tämä on itselleni myöskin tervetullutta osakeopiskelua.

6 kommenttia:

 1. huh, teillähän on kunnon kilpailu, paras voittakoon =D Vai oliko se rikkain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa kumpi johtaa tällä hetkellä? ;) Samalla päiväyksellä oman salkkuni arvo on 124,65€ arvokkaampi :D :D :D Kun puolisoni tämän lukee, veikkaan, että hän menee välittömästi ostamaan muutaman osakkeen lisää! ;) Tosin itsellänikin on toimeksiantoja jo meneillään...

   Poista
  2. Lisään tämän unelmieni miesystävä tavoitteisiin :D tämähän ois hauska yhteisharrastus!

   Poista
 2. Olisipa meilläkin samanlainen kilpailu sijoitusasioissa, tällä hetkellä koitetaan päästä samalle aaltopituudelle ihan perusmenoissa :D

  Itse olen sitä mieltä, että satanen on vielä täysin hyväksyttävissä oleva kustannus salkun koon ollessa riittävän suuri. Jos salkun koko on 50 000€ niin satasen kulut tarkoittaisivat 0,20% osuutta. Tuo menee jo ETF-kohteissakin joten sen voi helposti hyväksyä muillakin. Jos salkun koko on alle 50 000€ tai kulujen suhde lähestyy 0,50% rajaa niin mennään jo oman kipurajani kohdalla :)

  VastaaPoista
 3. Tuollaisella salkulla miehesi ei tule parjaamaan sinulle vaikka kuinka laittaisi enemman kiinni salkkunsa.

  Ainoastaan Revenio puuttuu.

  VastaaPoista