sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Viikon kuulumiset

Tällä viikolla ovat aiheet olleet aika vähissä. Työ kyllä verottaa osansa kirjoittamisesta, vaikka edelleen jaksan hokea miten paljon työstäni tykkään. 

Autottomuus on tehnyt todella hyvää itselleni. Kun ei pääse marketteihin, ei tule ostettua mitään muuta kuin ruokaa lähi K-supermarketista. Eilen kuitenkin sain auton käyttööni ja kävin Prismassa. Ei ehkä ollut paras idea, koska kotiutuin muovipussin kanssa, joka oli täynnä vaatetta. Lapsille sukkia loppuvuodeksi -50%, pojalle ensi talveksi pitkiä kalsareita tarjoushinnoin, tyttärelle tarjouslegginssejä, itselleni merinovillasukkiksia -30%... Silti kassalla kirpaisi, vaikka kaikki ostetut tulivat "tarpeeseen". 

Pienestä sivuloikastani huolimatta, olen kohdannut positiivisen ongelman: minulla jää 800-900€ joka kuukausi ylimääräistä rahaa, jonka sijoittaminen "oikein" on nyt jostakin syystä todella vaikeaa. Aiemmin olisin laittanut kaikki automaattisesti indeksirahastoihin, mutta tajuttuani rahastojen kustannukset, olen alkanut miettimään muitakin vaihtoehtoja. Mieheni on heitellyt yrityksiä, joiden osakkeita kannattaisi ostaa, mutta... mietin todella paljon asuntolainankin lyhentämistä. Ehdotuksia?

Ruokakulut ovat tipahtaneet roimasti siirryttyäni pääsääntöisesti kasvisruokaan. Olen edelleen sekasyöjä, mutta syön tällä hetkellä noin kuutena päivänä viikossa kasvisruokaa. Kasvissosekeitot ovat ihan parhaita :) Eli jos kaipaat säästöä ruuassa, kokeile kasvisruokaa.  


10 kommenttia:

 1. Mukava positiivinen ongelma =D Ei taida olla suomessa ihan normaalia että perheellisellä jäisi 900€ kuussa sukanvarteen. Ainakaan mitä omia tuttuja kuuntelee.

  VastaaPoista
 2. Nordnetin superrahastoihin 100e kuukaudessa ja lopuilla 3kk välein jotain osinkoaristokraattia. Helpottaa ostoksilla käyntiäkin kun ei tarvitse miettiä ostaako Pepsiä vai Colaa, minkä firman pesuaineita tulee kärryihin etc..

  VastaaPoista
 3. Asuntolainan lyhentäminen on suunnilleen typerintä mitä tällä korkotasolla voit tehdä.

  VastaaPoista
 4. Hyvä ongelma sinulla. Loistavaa kun jää sijoitettavaa. Suoria osakkeita vaan ostokoriin, joka toinen kuukausi 2000 eurolla ja pyörität 8-10 yrityksen osakkeita... ei tarvitse miettiä.

  VastaaPoista
 5. Eli hyvin menee, mutta menkööt :) Lapsesikin varmasti arvostavat vanhempina, että nyt suunnittelit tän homman kuntoon.
  Olipa ihana lukea sinun tuota toista blogia <3

  VastaaPoista
 6. Ei kannata uskoa näitä viisastelijoita, joiden mielestä velkojen pois maksaminen on typerää.

  Jos tuntuu siltä, että haluat lainoja pois, niin maksa niitä pois. Velkojen nopea pois maksaminen on aina hyvä vaihtoehto oli korko mikä tahansa.

  Muista, että sinun velkasi on jonkun toisen bisnes. Jotkut muut tekevät sinulla rahaa. Jos ostat rahastoa, niin maksat palkkiota, josta toiset hyötyvät. Saat ehkä itse jotain takaisin, mutta maksat aina palkkioita. Mitä pidempi ajanjakso, sitä enemmän maksat.

  Lainat maksuun niin pankki ei pääse juhlimaan sinulla. Suoria osakkeita hiljakseen isoista yhtiöistä, niin ei tarvitse maksaa palkkioita ja saat vielä osingotkin itsellesi.

  Tsekkaa edesmennyt Eino Jutikkala verkosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Nordetin superrahasto Suomi on täysin ilmainen eli ei se Nordnetti siitä rikastu =D

   Poista
 7. Itse laittaisin kuukausisäästöohjelman pystyyn Nordnetissä johonkin ETF:ään. Itselläni on koko maailmaan sijoittavaa iSharesin rahastoa. 0,20% kulut ja hajautus ympäri maailman 1600 eri yritykseen. Kuukausisäästöohjelman kautta ostaessa ei tule ostokulujakaan.

  VastaaPoista