Nordnet

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Rahan menoa ei voi estää

Taas se sama keskustelu mieheni kanssa: "Missä kohtaa minua nyt oikein koijataan, kun tienaan tuplasti enemmän kuin sinä ja sinun sijoitussalkkusi on silti suurempi kuin minun." Niin. Toinen sijoittaa joka kuukausi ja toinen silloin, kun saa jotakin harrastuksiltaan säästöön. Mieheni harrastus vie hänet tänä vuonna jo kahdesti ulkomaille, plus minä, vaimo, kolmannelle reissulle. 

Minun 600 euron matkabudjettini on nimittäin toukokuussa koetuksella, kun valloitan jälleen Lontoon kadut! Noin puolet budjetista menee lentoihin sekä hotelliin, loput ovat käyttörahaa. Mieheni ei ole vielä hiffannut, että säästän joka kuukausi myös matkakassaa varten, joten minulle ei reissun maksaminen tee edes tiukkaa, toisin kuin isännällä ;) Ai olenko vähän pirullinen? Pitää sitä vähän toista leikkimielisesti piikitellä. Sen verran paljon saan kuulla hänen "suurista tuloistaan."


Itselleni ulkomaanmatkailu on yksi suurimmista henkirei'istä. Entisessä elämässäni moista ei harrastettu, kun exäni mielestä tärkeintä oli keskittyä asuntolainan lyhentämiseen. Matkakumppanini, nykyinen aviomieheni, on maailman parasta matkaseuraa. Katsomme ennalta muutaman kohteen, jotka haluamme nähdä ja muuten nappaamme julkisen kulkuneuvon, jolla liikumme ristiin rastiin kaupunkia. Kokeilemme uusia makuelämyksiä erilaisissa ravintoloissa ja nautimme elämästä. Toisille pariskunnille reissaaminen kuulemma on koetinkivi, mutta itse en ketään muuta enää matkakumppaniksi edes ottaisi, sen verran meillä menee ajatukset yksiin. 

Matkabudjettikin on verrattain kohtuullinen, vaikka kalliissa kaupungissa aiommekin 3 yötä viettää. Kun pitää tiukan linjan, ettei vahingossakaan eksy rätti- ja lumppukaupoille, raha riittää ylensyömiseen ja lasten tuliaisiin ;) Oyster-cardkin on edellisestä reissusta tallella, jolloin liikkuminen on edullista.

Aiotko Sinä reissata tänä vuonna jonnekin? Millainen matkabudjetti Sinulla on? 

6 kommenttia:

 1. Yksi pidempi ulkomaan reissu vasta takana ja pari jo varattuna kesään asti. Loppuvuodesta ei vielä suunnitelmia. Viime vuonna matkoihin meni yhteensä 11 kEURia. Itsellänikin matkustaminen on henkireikä ja niitä harvoja asioita, joista en suostu tinkimään.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, miehen kanssa mukavan mutkatonta matkustaa :) Hän on myös taitava suunnittelemaan reitit ja suunnistamaan kartasta. Itsellä suuntavaisto niin huono, että en löydä mihinkään :D..
  Tänä vuonna olen toivottavasti lähdössä äitini kanssa järjestetylle urheilulliselle reissulle (jos matkan järjestäjä vain nyt vahvistaisi sen..), ehkä kesän lopulla miehen kotimaassa käymään ja unelmissani loppuvuodesta lämpöön!!

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna edessä ensimmäinen ulkomaanreissu molempien lasten kanssa. Suunnitelmissa oli lähteä jo keväällä, mutta lentoliput olivat noin 500 euroa edullisemmat loppukesästä, joten siirrettiin lähtöä.

  Kesällä varmaan reissataan viikonloppuja, sillä yli- ja viikonlopptyöt loppuvat kesän kynnykselle (toivottavasti) omalta kohdaltani. Tarkoitus olisi mennä ainakin Särkänniemeen, Linnanmäelle ja Muumimaahan.

  VastaaPoista
 4. Jeps, puolison kanssa paras matkustaa =) Espanjan kiertomatka maksoi lennot ja majoutukset yhteensä 600€ per lärvi. Siihen sitten matkan kulut päälle mutta eipä niitä paljoa jaksa budjetoida etukäteen =D

  VastaaPoista
 5. Vuoden 2017 matkabudjetista puuttuu enää n. 70€, sitten on kaikki valmista kolmelle ulkomaanmatkalle :)

  VastaaPoista
 6. Kotiuduin just lomalta ja en edes uskalla laskea miten paljon rahaa meni. En ostanut yhtään mitään tavaroita, mutta 11 päivää pelkkää ravintoloissa syömistä aamusta iltaan haukkaa rahaa järkyttävän paljon! En ole koskaan harrastanut matkabudjetteja, vaan käyttänyt sen verran kuin rahaa sattuu menemään.

  VastaaPoista