Nordnet

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Uups I did it again...

Sunnuntaina tyypilliseen tapaani kirjailin ylös mitä kaikkea olinkaan ostanut viime viikon aikana ja ajattelin, että hyvinhän tuo viikko meni. Olin yksin kotona lasten viettäessä hiihtolomaa isänsä luona, joten eihän näitä menojaakaan ollut. Ai ei vai?! Söin joka päivä ulkona. Ihmettelinkin, kun rahaa oli yllättävän paljon tilillä, kunnes katsoin verkkopankin yhteenvedon. Hupsista keikkaa, luottokortin puolelta olikin lähtenyt osa ostoista. Maksoin samantien luottokortin nollille ja parkaisin tuskasta: tilille jäi 25€ tämän viikon ruokaostoksia varten. 

Pikatsekkaus pakastimeen ja kuivamuoniin: ehkä nippanappa selviydyn perjantaihin saakka. Meillä kun menee maitoa, jugurttia ja rahkaa enemmän kuin pienessä kylässä, joten ruuan suhteen saan olla kyllä helkkarin luova. Koska murot ja puuroaineksetkin olivat finito, piti kehitellä vispipuuro kehiin. Jääkaapin vihannesosaston jämistä viikon ruuat töihin kasvissosekeiton muodossa (tulee varmaan jo keskiviikkona korvista ulos). Pakkasesta löytyy lihaa ainakin muutaman päivän ruokiin, keittovihanneksia löytyy... Ehkä me selvitään?

Kaikken kurjinta tässä kaikessa on se, että luulin näiden päivien olevan nyt historiaa. Että olisin oppinut elämään jo niin, ettei tarvitsisi enää kärvistellä seuraavaan palkkapäivään. 

Niin, no. Mitäpä tähän voi enempää lisätä kuin, että ajatellaan taas positiivisesti: oli mukava tavata töiden jälkeen ystäviä ja käydä heidän kanssaan ulkonasyömässä... joka päivä... Ruokakin oli hyvää! Toisin kuin tällä viikolla... 


5 kommenttia:

 1. Voisin suositella kokeilemaan ohjelmaa nimeltä Ynab (You need a budget), joka on verkko-ohjelma ja appi puhelimelle. Se on erilainen rahanhallinta-applikaatio. Itse olen käyttänyt nyt 3-4kk ja ollut todella tyytyväinen. Puhelin appilla kirjataan ostokset ja budjetointi jne hoidetaan verkossa. Toiminut mulla todella hyvin, koska nyt ei enää jää huomaamatta, jos kuluttaakin enemmän. Aina näkee nykytilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah-haa... mulla ei vieläkään ole älypuhelinta, mutta laitetaanpa tuo korvan taa, kun sellaisen joskus joudun hankkimaan ;)

   Poista
 2. Aina välillä joutuu ottamaan takapakkia jotta muistuu mieleen se miksi talouttaan alunperin lähti parantamaan. Eli ei kannata tuskastua syrjähypystä vaan ottaa se muistutuksena ja jatkaa siitä sitten leuka ylhäällä eteenpäin :)

  VastaaPoista
 3. Hmm ei tässä nyt kyllä ihan oikeasti taida rahat olla lopussa jos sait sijoituksiinkin 1000e säästöön =D Vai olikos se viime kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli viime kuussa ;) Tässä kuussa ei kyllä saa enää samaa summaa, kun päivähoitomaksut alkavat viimein juosta.

   Poista