Nordnet

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Osakesalkun rakentaminen ja sijoitussuunnitelman päivittäminen

Edellisen blogipostaukseni myötä päädyin tutkailemaan osakkeita oikein urakalla. Koska itselläni jää joka kk sijoitettavaa rahaa n. 500-800€, pohdiskelin jos alkaisin tekemään osakeostoja joka toinen kk, tuhat euroa kerrallaan. Toisaalta huomasin Nordnetin mainoksen,jossa pienillä summillakin (max 200€) voisi tehdä edullisia ostoja. Toisaalta tuokin houkuttelee, mutta toisaalta jos ajatus on sijoittaa se tuhat euroa kerralla, mitä hyötyä oikeastaan tästä saisin?

Toinen pohdintani liittyy siihen, millä perusteella ryhdyn osakkeita ostamaan. Toki itselläni on tiettyjä yrityksiä kohtaan intressejä, ja ne ovat myöskin ostoslistani perusteita, mutta koska toivon saavani vuoden päästä jonkinlaista osinkopottia, suuntaan katseeni myös niihin yrityksiin, jotka tunnollisesti sitä maksavat. Yksi etulyöntiasemistani on aviomieheni, jolla on paitsi kokemusta ja koulutusta kaupan alalta ja osakkeista, myös ymmärrystä siitä mitä kannattaa hankkia ja mistä kannattaa pysyä erossa.

Kolmas muutos sijoitussuunnitelmassani on korko-osuuksien pudottaminen puoleen. Kerroinkin edellisessä postauksessa hätävararahastoni olevan lähinnä auton hankintaan liittyvä, jos sellaisen joudun vielä joskus hankkimaan, mutta jospa seuraava auto olisi myös puolet halvempi? Korkosijoitukseni saan käyttööni 1.7.17 alkaen, tai saisin sen toki hetikin, mutta menettäisin koron. Heinäkuusta lähtien voisin siis jatkaa osakesalkun kasvattamista ylimääräisen 5000 euron turvin.

Mitä indeksirahastoilleni tapahtuu, se jää nähtäväksi. Toistaiseksi annan niiden olla omassa rauhassa.

Haaveissa siintää myös 2-3 sijoitusasunnon omistaminen, mutta jään tämänkin asian suhteen vielä katselemaan mihin kotikaupunkini tilanne muuttuu.

Paljon olen näitä asioita pallotellut mielessäni jo pitkään, mutta nyt tuntuu olevan aika tehdä muutoksia. Koko kevät on oikeastaan ollut itselläni melkoista myllerrystä. Uusi työpaikka tuo helpotusta taloudellisesti, kun ei tarvitsekaan tipahtaa ansiosidonnaiselle, mutta samalla olen jotenkin hyväksynyt sen, että ehkä elämäni jatkossa tulee olemaan pätkätöiden siivittämä. Onko se oikeastaan edes huono asia?Paljon olen miettinyt näitä omia opiskelukuvioitanikin... Päätin jättää pääsykokeisiin menon puhtaasti sen takia, että sain työpaikan. Jos olisin päässyt sisään yliopistoon, stressaisin koko syksyn siitä, että minun pitäisi tehdä opintoja ja samalla käydä töissä. Ehkä työ itsessään riittää tässä kohtaa. Katsotaan tilannetta ensi vuonna  uudelleen.


Jatkuva suorittaminen alkaa hiljalleen olla muutoinkin historiaa elämässäni. Nyt on tarkoitus rakentaa hyvä ja vankka taloudellinen pohja itselleni, jotta jonakin päivänä saan ihan aikuisten oikeasti nauttia elämästä miettimättä moneltako minun tulee illalla käydä nukkumaan, jotta jaksan herätä 5:30 töihin. 

5 kommenttia:

 1. Aah, tuo viimeinen lause olisi kyllä luksusta jos se toteutuisi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Aina välillä sitä pitää ottaa tällainen pohdiskeleva ote. Miten muuten sinun kesälomien vietolle kävi tässä työkuviossa? Toivottavasti saat pitää vapaata lasten kesälomien aikaan.

   Itselläkin tuo aamustressi harmittaa, tuntuu että onko kuukausipalkka oikeasti sen arvoinen, että on väsynyt, kiukkuinen ja silmäpussit leviää käsiin :D

   Poista
  2. Osinkokuninkaalla on jo huikea salkku, joten tuskinpa sulla kovin kauaa menee tuon olotilan saavuttamiseen ;)

   Kesäloma on vielä täysin avoin asia... Töissä tapahtuu tällä hetkellä sen verran jänniä juttuja, että näillä näkymin en ehdi/pysty pitämään lomia pois...

   Poista
 2. Hyvin sinulla kulkee ajatukset sijoittamisen suuntaan. 500-800 e kuussa sijoituksiin ja kesällä 5000 e kertasumma. Sehän on huikea potti. Siitä se lähtee.

  VastaaPoista