Nordnet

torstai 4. toukokuuta 2017

Työrintamalla sattuu ja tapahtuu

Kun maaliskuun alussa saimme tiedon työpaikkamme loppumisesta, moni työntekijä nosti kytkintä. Tämä on johtanut työpaikallani siihen, että esimerkiksi minä siirryn täysin uusiin työtehtäviin vielä näin loppuvaiheessa. Oman työsuhteenihan piti päättyä ensi kuussa. Paitsi että työnkuvani muuttuu täysin, työsopimustani jatkettiin vielä kuukaudella. Tämä on ihan mahtava uutinen sinänsä, koska aloitan työt uudessa työpaikassa 1.8.17 eikä katkoa työsuhteiden väliin pääse syntymään. Huono puoli on se, etten oikeasti haluaisi vaihtaa työtehtäviäni ja toinen iso miinus on se, ettei minulla ole lainkaan kesälomaa. Seuraava (kesä)loma on sitten ehkä ensi vuonna. Yritän tsempata itseäni uutta toimenkuvaa seuranneesta motivaatiopulasta, että tuleva työtehtävä näyttää hyvältä cv:ssä, vaikka veikkaan, että ensi viikosta lähtien menen töihin hammasta purren. No, vajaat 3 kk:tta, ehkä se menee vaikka päällä seisten...Onneksi on mahtavat kollegat. Ja pomo.

Uuden työnantajan kanssa sain onneksi sovittua vapaata niin, että kun nuorimmainen aloittaa koulun, saan itse olla viemässä hänet kouluun ja hakemassa koulusta. Montaa päivää tätä luksusta ei kuitenkaan ole. En ole vielä uskaltanut heittää ajatusta osittaisesta hoitovapaasta (= 4-päiväinen työviikko) ilmoille, mutta ehkä jossakin kohtaa rohkaistun. Oikeushan minulla siihen on, kun nuorimmainen aloittaa 1. luokan. Kun tällä hetkellä elää pätkätyöläisenä, pelkää menettävänsä työn, jos alkaa kikkailemaan työajan suhteen. Tuntuu kuin minulla ei olisi oikeutta "vaatia" mitään, koska olenhan vain hetken aikaa tässä uudessakin työssä. En tiedä onko tämä omaa mielikuvitustani vai ihan realismia? Onko pätkätyöläisillä oikeuksia? Vai olenko naisena vain niin hemmetin alistuvainen?

Kaiken tämän lisäksi olemme nykyisten kollegoiden kanssa heitelleet ilmoille ajatusta omasta yrityksestä. Olemme näillä näkyminen varaamassa ajan piakkoinkin yritysneuvontaan. Toivoisin olevani mukana tässä, mikäli projektimme saa tuulta purjeisiin. Oma yritys on ollut jonkinlainen salainen haaveeni jo pitemmän aikaa, mutta nyt kun vastuunkantajia olisi useampi, olisi helpompaa heittäytyä yrittäjyyteen. Aika näyttää kuinka käy. 

Kohti uusia tuulia...4 kommenttia:

 1. Olisitkohan naisena vaan liian alistuvainen? Osittaiseen hoitovapaaseen sinulla on oikeus. Eli jos sinulla on työsopimus tehtynä niin jos sen (osittaisen hoitovapaan) haluat niin sen saat. Minun mielipide on toki osittainen hoitovapaa. Se on aivan luksusta lapselle (ja sinulle).

  VastaaPoista
 2. En kyllä itsekään kehtaisi kovin hankala olla uutena työntekijänä, ainakaan koeajalla. Tietty määräaikaisissa sopimuksissa koeajat ei välttämättä ole niin pitkiä.

  Sinulla tietty nyt vähän huono kun sitä joustoa tarvitsisi saman tien eikä esim. ensi syksynä :.) Suosittelen kyllä silti kysymään, työnantajat ymmärtää aika hyvin noita koulujuttuja yms.

  VastaaPoista
 3. Mäkin ymmärrän huolen siitä, että määräaikaisessa työsuhteessa alkaa vaatimaan liikaa, mutta koska sulla on siihen oikeus ja se olisi kaikkien hyvinvoinnin kannalta järkevintä (välillisesti myös työnantajan), että haet sitä osittaista hoitovapaata.
  Ja hei! harmi että kesäloma nyt jää sivu suun, mutta on ihan mahtavaa, että ensinnäkin vedät palkkaa siltä ajalta ja että se CVkin kiittää.
  Tuo yritysidea on mielenkiintoinen! Kaikki peukut sille!

  VastaaPoista
 4. Kannattaa tarkistaa oikeus osittaiseen hoitovapaaseen oman alan työehtosopimuksesta. Omalla alallani on näin: Työntekijällä on mahdollisuus osittaiseen hoitovapaaseen, kun työsuhde on jatkunut yhteensä kuusi kuukautta 12 viime kuukauden aikana ja molemmat vanhemmat ovat ansiotyössä.

  VastaaPoista