torstai 8. kesäkuuta 2017

Osakkeiden ostoa

Koska olin törsännyt Lontooseen ja Tallinnaan 2/3 osakkeiden ostoon tarkoitetusta potistani, päätin testata Nordnetin tarjouksen, jossa max. 200 euron osakeostoista maksetaan kaupankäyntimaksuja vain 0,99€. Aikaisemmin olin sitä mieltä, etten tähän lähde, vaan ostan isommilla summilla isomman erän osakkeita. No, naisella on oikeus muuttaa mieltään *nauraa* Homma ei kuitenkaan mennyt ensikertalaiselta ihan kuin Strömssössä...

Lue seuraava teksti pilke silmäkulmassa! 

Kun nainen lähtee ostoksille, homma menee yleensä niin, että rahat lyödään tiskiin ja tuote on sen jälkeen omistuksessa. Mutta kun sama nainen lähtee Nordnetin kautta osakekaupoille, meininki saa suorastaan tragikoomiset mittasuhteet. 

1. yritys

Yritin ostaa stop-loss-toiminnolla Nordean osakkeita hinnalla, jonka kuvittelin olevan "ok" ja olin valmis odottamaan pitemmänkin aikavälin, jotta hinta tippuisi haluamaani ostohintaan. Enhän halunnut tehdä heti tappiota ylihintaisilla osakkeilla. Ensin piti ihan googlettaa mitä tarkoittavat "aktivointikurssi" ja "kurssi hinta". No joo, selvitin nämä itselleni. Kaikki meni ok, kunnes katsoin toimeksiantoa, johon olin unohtanut laittaa viimeisen voimassaolopäivän. Voimassaolopäivä oli pörssin osalta jo mennyt. Ei siis mitään mahdollisuuksia ostaa mitään tämän toimeksiannon puitteissa. Uusi yritys.

2. yritys

Sama show-meininki kuin edellä. Seuraavana päivänä huomaan olevani myymässä osakkeita. Siis mitä hittoa...??

3. yritys

Yritän ostaa osakkeita reaaliajassa, kun rahat suorastaan polttelevat sormiani. Totean hetken päästä kuitenkin koko touhun ihan typeräksi. Kuvittelin naivisti, että isken rahat tiskiin ja osakkeet ovat minun, mutta eihän sekään mennyt ihan niin... En edes tiedä miten sain osakkeet lopulta ostettua, mutta siellä ne on. Sijoitussalkussani. Näin jälkijunassa löysin tieni Guide for Dummies-sivulle.

Miksi sitten ostin Nordeaa? No ihan siksi, että on tässä 1,5 vuotta hieman hävettänyt kirjata omat osakkeeni kuukausikatsaukseen. Niitä kun oli se 16 kpl. Nyt niitä on tuplasti enemmän. Kokonaista 33 kpl. Joku tuhahtanee ostoksilleni, aivan sama. Jostain on aina pakko aloittaa. Yleensä pohjalta :D 

Nyt on ainakin testattu miten näitä osakkeita shoppaillaan ja veikkaanpa, että kiristän kukkaroani entuudestaan, jotta saan kerättyä Nordnetin tilille "shoppailurahaa". Luulenpa, että kun käteistä alkaa kertymään, siirryn suosiolla stop-loss-toiminnolle ajelehtimaan... Ei tämä sittenkään ole yhtään pöllömpää touhua, vaikka alku olikin aika tahmeaa. 2 kommenttia:

  1. Aina oppii jotain uutta, eli ensikertalla osto menee heittäen!

    VastaaPoista
  2. Hyvä että on tuollainen tarjous niin osakkeita voi ostaa pienemmissä erissä.

    VastaaPoista