sunnuntai 13. elokuuta 2017

200. blogiteksti

200 blogipostausta 1,5 vuodessa. Enemmänkin olisi mahtunut, mutta viime keväänä ei ehtinyt kirjoittaa samalla tavalla kuin normaalisti, opintojen takia.


Mitä hyötyä tästä blogista on ollut itselleni?
 1. Kuten URL-osoitekin kertoo, tämä blogi kertoo todellakin sijoituskokeiluista. 1,5 vuodessa on tullut testattua yhtä sun toista sijoituskohdetta, ja juuri nyt tuntuu siltä, että alan olla ”oikeilla jäljillä” itseni kanssa. Se, että saa kirjoittaa ajatuksensa blogin muodossa, selventää omaa kokonaiskuvaa.
 2. Jos en tekisi kuukausikatsauksiani, huijaisin itseäni jokaisessa mahdollisessa kohdassa. Kun tunnollisesti kirjaa ylös minne se raha menee, on helpompaa ollut puuttua epäkohtiin omassa taloudessa. Lisäksi muistan etenkin alkuvaiheessa sen jäätävän häpeän tunteen, kun kirjasin menojani taulukkoon. Ei ollut yksi eikä kaksikaan kertaa, kun teki mieli valehdella omista ostoksista. Häpeän tunne sai muutosta aikaan ja nyt rahaa ei kulu enää samoihin asioihin kuin 1,5 vuotta sitten.
 3. Täällä on saanut mahtavaa palautetta ja mahtavan yhteisön ympärilleen. Joskus mietin miten hauskaa olisikaan kokoontua porukalla kasvotusten. Vastaanko blogin antama mielikuva todellisuutta?
 4. Blogiyhteisöstä saa myös vertaistukea. Kun näkee muiden ajattelevan samalla tapaa, sitä uskaltautuu itsekin kokeilemaan asioita, joita ei ehkä muutoin olisi kokeillut.
 5. Jos minäkin olen saanut talouteni aika hyvään kuntoon, kuka tahansa kykenee samaan. Minulla ei tunnetusti ihan hirvittävän hyvä tuo itsehillintä ole ;)
 6. Bloggauksen ja sijoittamisen myötä olen alkanut haaveilemaan kauppakorkean opinnoista... löytyisikö uutta potkua omaan uraani sitä kautta...?
 7. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, olen avautunut tänne yhdestä sun toisesta asiasta mm. työelämään liittyen. Se, että saa purkaa ”pahan olon” ulos, helpottaa kummasti. Kun oksentaa kaiken tietokoneen ruudulle ja painaa ”julkaise”-nappulaa,  olo on jo normaali. 
Kiitos, että olette kulkeneet mukanani. Mukava on ollut myös huomata, että suhteellisen pitkän hiljaisuuden jälkeenkin, blogini on saanut kaiken aikaa lisää kiinnostusta.


6 kommenttia:

 1. Nyt heti kauppakorkeaan jos veri vetää sinne päin. Opiskelu ei ikinä mene hukkaan ja se on mahtavan mielenkiintoista. Kokonaan uusi maailma aukeaa. Ainakin minulle aukesi kun suoritin toisen tutkinnon (joka kyllä tukee ensimmäistä tutkintoa).

  VastaaPoista
 2. Raha alkaa kiinnostaa ihmisiä enemmän ja enemmän :)

  VastaaPoista
 3. 200 kirjoitusta 1,5 vuodessa on mielestäni paljon. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista