tiistai 15. elokuuta 2017

Lisää omaa osaamistasi opiskelemalla

Syksy on aina ollut lempivuodenaikani. Rakastan hiljalleen pimeneviä iltoja, aamuista tuoksua sekä kirpeitä aamukelejä, jotka kielivät syksyn olevan täällä. Vesisadekaan ei syksyisin haittaa, toisin kuin kesällä. Kun luonto alkaa valmistautua talveen, minussa puolestaan herää kaikki uuden aloittaminen. Kun toiset odottavat tammikuuta aloittaakseen uudenvuoden lupausten rikkomisen (eh heh), itselläni syksy on sitä aikaa, kun uudet tuulet alkavat puhaltaa.

Saatuani keväällä valmiiksi avoimen yliopiston kautta yhden opintopaketin kasaan – ja todettuani, ettei tämä ehkä kuitenkaan ole se ”minun juttuni” – ilmoittauduin jälleen opiskelijaksi. Muutoin en olisi ehkä tätä tehnyt, mutta 4-päiväinen työviikko antaa tähän sen verran hyvät puitteet, ja onhan opinnot taas panostusta tulevaan, kun työsopimus päättyy vuoden vaihteeseen.

Omaa ammattitaitoaan voi täydentää monin eri tavoin. Syksyllä alkaa monissa kesäyliopistoissa avoimen yliopiston opinnot sekä täydentävät ammatilliset opinnot. Ammattikorkeakoulutkin, jotka taistelevat omasta olemassaolostaan, ovat lisänneet tuntuvasti verkko-opiskelumahdollisuuksia avoimen AMK:n kautta. Eikä pidä myöskään unohtaa 2. asteen ammatillista aikuiskoulutustarjontaa. 

Opiskeleminen ei tänä päivänä voisi olla helpompaa: vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön. Verkko-opinnot, monimuoto-opinnot, lähiopetus... Jokaiselle löytynee sopiva opiskelutapa.Olen alle kerännyt linkkejä, joista Sinäkin voit käydä katsomassa olisiko Sinun urapolullesi sopivaa koulutusta tarjolla.Ammatillista aikuiskoulutusta järjestetään usein siellä missä sijaitsee 2. asteen ammatillinen koulukin. Kannattaa tsekata tämä tarjonta myös! Googlettamalla "ammatillinen aikuiskoulutuskeskus", saat hakutuloksiksi eri paikkakuntien ammatillisen aikuiskoulutuskeskusten sijainnit.

Hinnat opinnoissa vaihtelevat laajuuden mukaan. Koska avoimen yliopiston opintokokonaisuudet ovat suuria (yleensä 25-35 op), tulee näille hintaa tyypillisimmin 250-495€. Toki yliopisto-opintoja voi suorittaa myös 5 opintopisteen erissä, jolloin hinta on tyypillisesti 10€/opintopiste. Kannattaa vain muistaa, että yksittäiset suoritukset eivät säily ikuisesti, mikäli aiot jossakin kohtaa suorittaa koko opintokokonaisuuden.

Avoimen AMK:n kurssit pyörivät useimmiten kympeissä, koska niiden laajuudetkin vaihtelevat esimerkiksi 1-5 opintopisteen välillä. 

Ammatillisessa aikuiskoulutuksessa usein suoritetaan jokin tietty kokonaisuus, ja näidenkin opintojen hintahaarukka vaihtelee suuresti. Usein mennään yli sadan euron, toki edullisempiakin löytyy. 

Itse kuulun joukkoon "elinikäinen opiskelija". Aiotko Sinä täydentää omia opintojasi tänä syksynä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti