tiistai 8. elokuuta 2017

Mihin sijoitin 3.000 euroa?

Kerroinkin aiemmin siirtäväni osan hätävararahastoani osakesijoituksiin. Mitä tuli ostettua? Siitä seuraavaksi. 3.000 euron lisäksi ostin kesäkuussa säästyneillä euroilla lisää osakkeita. Taulukosta näkee kesä-heinäkuun ostot (yht. n. 4000€).

Osake
Kpl
Keskikurssi €
Finnair Oyj
50
8,00
Fortum Corporation
108
13,93
Huhtamäki Oyj
12
32,45
KONE corporation
4
43,21
Nordea Bank Ab
123
11,26

Jälkeenpäin ohuesti harmittaa, etten malttanut odottaa Nordean hinnan tippumista. Perustelin nämä ostot itselleni sillä, että tarkoituksenani ei ole lähteä myymään osakkeita voitonkiilto silmissä, vaan pitää osakkeet saaden niistä osinkoa. Näiden 123 osakkeen lisäksihän minulla on 16 syntymälahjaksi saatua Nordean osaketta, jotka periaatteessa polkevat tuota keskikurssia alaspäin. Siis jos todella haluaa selittää itselleen tätä ylihinnalla shoppailua.

Fortumia tuli hamstrattua osinkoeurot silmissä, samoin KONEtta ja Huhtamäkeä. Ostot on tehty Nordnetin 200€:n kampanjaa hyväksikäyttäen, siksi KONEttakin on tällä hetkellä vain säälittävät 4 kpl.

Finnair osoittautui heräteostokseksi, josta voin syytää vastuun miehelleni. Hän totesi kurssin olevan nyt niin syöksykierteessä ja harmitteli, ettei itse päässyt mukaan ostoksille. Pakko oli näpäyttää ja ostaa Finnairia itselle. Kovin hääppöistä osinkoa yritys ei kuitenkaan maksa, joten siksi tämäkin ohuesti harmittaa. Ainahan voi myydä, mutta... Katsotaan nyt ainakin hetki.


Tässä siis ensimmäiset suorat osakeostoni. Miten meni noin niin kuin teidän mielestä?

6 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä! Siitä se osakesijoittaminen lähtee!

  Jäin pohtimaan noita 3 pienempää sijoitusta eli Finnairia, Huhtamäkeä ja Konetta. Itse olisin ehkä yhdistänyt tämän summan ja ostanut sitten tällä summalla jotain näistä.

  Vaikka hajauttaminen on hyvä asia, niin ehkä sinun kohdalla hajautuksen hoitaa ne salkussa olevat rahastosijoitukset? Eli ainakaan vielä ei tarvitsisi osakkeiden kanssa kovasti hajauttaa.

  Oikeastaan kysymys onkin, että miten pystyt säästämään lisäostoja varten? Esimerkiksi, jos 1000 euroa on kasassa aina 3-4 kuukauden välein, niin silloin tekisi aina uuden osakeoston. Uusi yhtiö kerrallaan, kunnes sopiva määrä eri yhtiöitä on kasassa. Alkuun vaikka hyviä osingonmaksajia (n.4 %), jolloin keväisin kilahtaa tilille lisää sijoitettavaa.

  Mutta, tärkeintä on aloittaminen, sillä sen kautta oppii varmasti enemmän kuin ns. paperisijoittaminen Exceliin. Tästä se lähtee, ja löydä oma tyylisi, joka sopii juuri sinulle. Sen jälkeen muiden mielipiteillä ei olekaan niin väliä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyveistä pointeistasi! Kuukausittain pitäisi jäädä n.700€ sijoituksiin, joten ryhdyn hiljalleen kartuttamaan lisää osingon maksajia ;)

   Poista
 2. Hienoa, hyviä ostoksia! Muita omistan itsekin, paitsi Finnairia, liian turbulenttia (heh heh). Pienillä summilla lähdin aikoinaan itsekin sijoittamaan ja suoraan osakkeisiin. Pikkuhiljaa sitten vaan rakentamaan hajautusta kasvattamaan positioita - järkevä kulutaso huomioiden. Talousmentorilta hyviä pointteja ostoihin.

  VastaaPoista
 3. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneen henkilön on otettava yhteyttä sähköpostitse: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Oletko hylännyt monet pankit
  Tarvitset rahoitusta liiketoiminnan laajentamiseksi,
  Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?

  Hae lainaa, lähetä alla olevat tiedot:
  1. Täysi nimi
  2. Osoite
  3. Määrä
  4. Kestoaika
  5. Puhelinnumero
  6. Ammatti

  Rouva Farida Stephen

  VastaaPoista
 4. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneen henkilön on otettava yhteyttä sähköpostitse: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Oletko hylännyt monet pankit
  Tarvitset rahoitusta liiketoiminnan laajentamiseksi,
  Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?

  Hae lainaa, lähetä alla olevat tiedot:
  1. Täysi nimi
  2. Osoite
  3. Määrä
  4. Kestoaika
  5. Puhelinnumero
  6. Ammatti

  Rouva Farida Stephen

  VastaaPoista