torstai 17. elokuuta 2017

Sijoitusstrategiasta

Kuten aiemmin totesin, itselläni ei ole varsinaista sijoitussuunnitelmaa, vain pyrkimys sijoittaa joka kuukausi ylimääräinen raha. Nyt kun viimein uskaltauduin suorille osakemarkkinoille, aloitin aika lailla ”nollasta”. Kuten aiemmin tuli todettuakin, tuli esimerkiksi Nordeaa ostettua kalliilla, mutta... jatkossa teen ostoja alla oleviin osakkeisiin, kun alin ostohinta on alittunut.

Osake
Kpl
Keskikurssi €
Alin hinta €
Finnair Oyj
50
8,00
7,95
Fortum Corporation
108
13,93
13,78
Huhtamäki Oyj
12
32,45
32,45
KONE corporation
4
43,21
43,20
Nordea Bank Ab
123
11,26
10,85

Tällä kiskotaan keskikurssia alas, ja saadaan vähemmällä euromäärällä enemmän osakkeita. Uusia osakkeitta hankkiessa olen toki seurannut miten kurssi on heilahdellut vuoden sisällä, jotta en ostaisi ylihintaan.

Indeksirahastot ovat olleet tauolla jonkin aikaa, mutta samaa periaatetta olen käyttänyt niihinkin sijoittaessani: kun rahasto on ollut miinuksella, ostan sitä lisää. Indeksirahastojen ongelmana tosin on se, että viive on 1-2 päivää, jolloin miinusmerkistä on saattanut tulla positiivinen. Toistaiseksi olen ollut onnekas tässäkin, koska yksikään indeksirahastoistani ei ole ollut miinuksella. Strategiani siis ilmeisesti toimii?

Omaa sijoittamistani häiritsee nyt se, että osakkeita oli nastaa ostella niinkin suurella summalla kuin 3.000 eurolla, jonka hätävarakassastani nostin. Nyt kun kk:ssa on se 500-800€ sijoitettavaa, hauskuus hieman lopahtaa... Joutuu keräämään isompaa pottia parikin kuukautta kaupankäyntikulujen minimoimiseksi, ellei Nordnet päätä jatkaa mainiota 200€:n kampanjaansa...

Millainen Sinun sijoitusstrategiasi on?

1 kommentti:

  1. Hyvin samanlaisessa tilanteessa olen kanssasi. (Summat pienempiä). Kannattaa varmaan ottaa tylsältä kantilta ja säästää parin kuun potti ja sijoittaa sitä sitten. Toisaalta joka kuukausittaisilla kuluttomilla tai lähes kuluttomilla ostoilla lyhyen aikavälin hajautusta saa sitäkin paremmin.

    VastaaPoista