tiistai 19. syyskuuta 2017

Terveisiä töistä!

Usko tai älä, olen alkanut viihtymään nykyisessä työssäni! Meillä kimppakyydit pyörivät, ja saimme lisävahvistusta entisestä työpaikastamme vielä kolme lisää. Entinen esimieheni siirtyi lähiesimiehekseni ja johan alkoi tapahtumaan. Ensimmäiset potkut on nyt annettu, samoin keltaisia kortteja jaeltu: jos ei meno muutu, se on heippa. Arvatkaa vain mikä vastarinta työmaalla on ollut? ”Alkuperäiset työntekijät” ovat olleet raivona. ”Me, toisesta toimipisteestä tulevat, tulemme ja muutamme kaiken. Viemme toisten vakanssit ja toivotamme jopa aamulla huomenta!” Toisaalta, nämä ihmiset tappelivat jo ennen meidän tuloa, joten heidän osaltaanhan meno ei ole miksikään muuttunut.

Varsinainen esimieheni ei ole vieläkään tippaakaan kiinnostunut työstäni, joten ihan mahtavaa, että entinen esimieheni siirtyi lähiesimiehekseni ja olen päässyt kehittämään työtäni haluttuun suuntaan. Olen taas päässyt kukoistamaan työssäni ja saanut asiakkailta parhainta mahdollisinta palautetta; sen voimalla kestän jopa murjottavat kollegat. Mutta jos haluat saada työyhteisön riitelemään ja sekaisin, tässä top-vinkit! • Esimies: älä jaa töitä, äläkä johda. Kun kukaan ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä, alaisten syvistä riveistä nousee kovaäänisin pätemään ja kertomaan miten asiat tehdään: ne tehdään väärin. Vähäpätöisestä työrukkasesta tulee esimiehen paras ystävä, oikea käsi, joka sanelee esimiehellekin mitä pitää tehdä, esimiehen nyökytellessä vieressä.
 • Esimiehen kannattaa ehdottomasti liittoutua parin alaisen kanssa ja muodostaa oma kuppikunta, jossa myös julkisesti haukutaan johto sekä kaikki muut alaiset.
 • Hauku esimies, esimiehen esimies, koko yritys johtoa myöten ja kaikki työkaverisi kaikkien kuullen. Hauku jopa vieressäsi istuva kollega esimiehelle, kollegasi edelleen istuessa vieressä ja kuulemassa kaiken.
 • Älä ikinä myönnä tekeväsi virheitä. Totea kaikkeen ”En kommentoi. Ei kuulu minulle.” (Olen miettinyt kuinka paljon Antti Tuiskua onkaan työpaikalla kuunneltu, kun kaikkien vastaus kaikkeen on ”En kommentoi.”)
 • Älä vain erehdy auttamaan toista. Äläkä arvosta mitään toisen tekemää. Etsi kollegasi työstä virheitä ja tuo ne ilmi SUUREEN ääneen.
 • Huuda kaikille, myös asiakkaille. Vedä ovi nenän edestä kiinni. Äläkä vahingossakaan sano ”Huomenta” kenellekään.

Itselläni on tosi vahva fiilis siitä, ettei minun työsuhdettani jatketa enää vuoden vaihteen jälkeen, mikäli varsinainen esimies pysyy samana. Olen pongannut niin paljon virheitä, joita ”pieni mies” oli tehnyt, ja saanut siten varsinaisen esimieheni ”vihaamaan”minua. Lisäksi olen päässyt esimieheni esimiehen ”suosioon”, ja työtäni sekä mielipiteitäni arvostetaan. I-h-a-n s-a-m-a. Tällä hetkellä nautin uusista haasteista, entisen toimipisteemme mahtavista kollegoista, työmatkoista, joissa nauretaan niin, että pissat tulee housuun, ja siitä, että saan tehdä juuri sitä mitä rakastan. Luulen, että kunhan lähiesimieheni on lopettanut taikasauvallaan huiskimisen, tästä(kin) voi tulla yksi parhaimmista työpaikoistani.


4 kommenttia:

 1. No nyt pyörii oikea pyörä teillä työpaikalla! Varmasti kivaa ja inspiroivaa.

  VastaaPoista
 2. Kultainen esimerkki siitä, mihin hyvällä ja huonolla johtamisella voidaan päästä. Mahtaisi yrityksenne omistajaa vituttaa, jos kuulisi, että alaisena on esimiehiä, jotka tappavat kykeneviltä työntekijöiltä kaiken motivaation työn tekoon. Vähän niin kuin syöpakasvain, joka on piilossa tai josta ei pääse eroon, mutta joka koko ajan myrkyttää koko kehoa.

  Onneksi olet nyt parempien ihmisten ympäröimä! Tiedän tasan, mikä vaikutus on niillä ihan parhailla työkavereilla oman työn laatuun ja työssä jaksamiseen. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, ja tekstistä paistaa läpi rentoutunut sinä :)

  VastaaPoista