Nordnet

torstai 26. lokakuuta 2017

Mahtava pörssipäivä!

Autuaan tietämättömänä yhtään mistään, sain mieheltäni tänään ruokatauolla viestin, jossa kerrottiin pörssin sukeltavan. Menikin oma ruokatauko sitten ostoksia tehden... 

Viime viikolla nappasin Amer Sportsin salkkuuni 21,06€:n kappalehintaan. Alimmillaanhan tuo kävi 20,38 eurossa, mutta on jo noussut sieltä "voiton puolelle". Kyseinen yritys maksoi tänä vuonna pääomanpalautusta, mutta toiveita ensi vuoden osingoille olisi. Ei ehkä se yritys, jota tulen hautomaan kovinkaan pitkään, mutta ostin, kun halvalla sai. 

Tänään tuli ostettua Tokmannia, Nokiaa sekä tietenkin Nordeaa. Jälkimmäistä tankkasin peräti kolmessa erässä. Nostihan se kaupankäyntikustannuksia, mutta Nordea tulee joka tapauksessa jäämään salkkuuni pitemmäksikin aikaa. Buuaukset toki Nordean suunnitelmille vähentää henkilöstöä, mutta en voinut olla kiittämättä osakkeen hinnan laskua. Nordea nousi tämän päivän ostosten myötä salkkuni suurimmaksi omistukseksi.

Nokia oli ostoksena "villi kortti". Osake sukelsi peräti 17,53%. Jotenkin en voinut jäädä katselemaan sivusta... Ostin hintaan 4,21€. Isäntä laittoi kaikki munat yhteen koriin ja osti sitten reilulla kädellä Nokiaa, itseni tyytyessä pienempään satsiin.

Tokmanni on itselleni jollakin tapaa kiinnostava yritys. Itse en ko. kauppaketjun liikkeissä vieraile, mutta jokin intuitio on nyt pitemmän aikaa kehottanut ostamaan tätä. Tämäkin droppasi tänään, vaikkakaan en päässyt parhaimmille hinnoille. Itse ostin 7,14 euron kappalehintaan. 


Päivän hyvät uutiset jatkuivat takapenkillä, kun kimppakyydissä kulkevat kollegat kertoivat saaneensa jatkopestit ensi keväälle. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa sitä ilouutista, etten vieläkään tarvitse omaa autoa kulkemiseen. Tällä hetkellä kutkuttaa kovin ajatus hätärahavaraston (= autoon varattujen eurojen) sijoittamisesta osakkeisiin.

Muutoinkin elämässä on kaikki hyvin, 1,5 viikon mittaisesta blogihiljaisuudesta huolimatta. Kahden viikon mykkäkoulu on vihdoin ja viimein taltutettu antibioottikuurilla, mutta 1,5 viikkoa kestänyt puhekielto veti kyllä aivottomaksi. Voin sanoa, että kun joutuu ainoastaan kuuntelemaan muiden juttuja eikä voi itse itseään ilmaista, sitä kummasti tylsistyy. Ei syntynyt ensimmäistäkään blogitekstiä, vaikka miten päin yritti. Päätinkin suosiolla hukuttautua tenttikirjoihin. Mutta nyt kulkee ääni ja juttuakin alkaa jälleen muodostua. 

Kävitkös Sinä tänään osakeostoksilla?  

3 kommenttia:

  1. Kivoja ostoksia! Minäkin olen ollut jo monta viikkoa sairaana, toivottavasti alkais lentsuaalto hellittämään pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
  2. En käynyt eilen, mutta sitä edellisenä päivänä. Ostin SHB:tä. Suomessa kun ei ole paljoa ostamisen arvoista.

    VastaaPoista