Nordnet

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Ahdistaako joulu?

Joulu, joulu, joulu...tuo jokavuotinen painajainen. "Joko teillä on joulusuunnitelmia?" kuulee tämän tästä kahvipöytäkeskusteluissa. Meidän perheessä selvitetään joka vuosi ensin miten entinen ja nykyinen mies on töissä jouluna, kenellä on lapset milloinkin ja sitten vasta suunnitellaan the joulua. 

Kun oma mies viettää joulun työpaikalla ja itselle jää tasan kaksi päivää aikaa tehdä jouluvalmistelut ennen H-hetkeä, alkoi tuskanhiki virtaamaan: Teenkö kaikki yksin? Minkä takia, jos täällä ei ole muita kuin minä ja lapset syömässä? Kun vielä sisareni laittoi viestiä tiedustellen "Koska mennään siivoamaan isän asunto joulukuntoon?", syöksyin Viking Linen sivuille ja buukkasin itseni ja lapseni laivaristeilylle Tukholmaan jouluksi. 

Tiedättekö, kyllä helpotti! 


Minä ja kaksi lasta ruokineen, ö-luokan hytissä (mutta hei, eihän siellä tehdä muuta kuin nukuta, who cares?) 237€. Joulustressi? Ei ainakaan minulla. Enää. Toki tuohon hintaan tulee päälle vielä junamatkat Helsinkiin, Tukholmassa "pyöriminen" ja laivaostokset, mutta mieti kuinka paljon 4-6-henkisellä perheellä menee rahaa jouluna pelkästään ruokakauppaan? Samaan hintaan tulee myös joulupukki, itse tosin täytyy joululahjat kantaa paikan päälle. 

Minulla alkaa lomakin sopivasti 22.12., joten mikä muu voisi olla parempi loman aloitus kuin karkumatka ulkomaille, vaikka ihan vain Tukholmaan? Veikkaan jouluisen Tukholmankin olevan jonkinasteinen kokemus.

Ja kyllä, nyt minulla riittää aikaa ja energiaa siivota myös se isäni asunto ;)

Mites ne Sinun joulusuunnitelmat? Stressaako joulu? Oletko koskaan viettänyt joulua laivalla?

1 kommentti: