Nordnet

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Naisen menot

Vajaat kaksi vuotta sitten tein listausta siitä, mitä maksaa olla nainen. Tai no, vähän sinne päin ;) Tuolloin tuli todettua, että meikkipussin sisältöön humpsahtaa 204,20€ vuodessa. Kun vuosi sitten siirryin käyttämään luonnonkosmetiikkaa, huomasin rahaa kuluvan huomattavasti vähemmän. Niinpä päätinkin tehdä vertailun siitä kuinka paljon vähemmän rahaa todellisuudessa kuluu.

Tuote
Hinta ennen
Hinta nyt
Erotus
Meikkivoide
2 x 36€ = 72€
2 x 18,90€ = 37,80€
34,20€
Ripsiväri
2 x 29€ = 58€
2 x 11,90€ = 23,80€
34,20€
Poskipuna
32,70€
ei vertailukohdetta

Luomiväri
10,50€
7,90€
2,60€
Puuteri
15,20€
0€
15,20€
Kasvorasva
2x7,90 = 15,80€
3 x 6,90€ = 20,70€
- 4,90€
Yhteensä
204,20€
90,20€
114€

Olen allergikko ja joutunut aina käyttämään herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita, ja niistä olen aina joutunut myös sen mukaisesti maksamaan. Kun siirryin luonnonkosmetiikkaan, löysin lähes samantien sopivat tuotteet joka lähtöön. Nykyinen meikkivoiteeni sisältää puuterin, joten enää en maksa ylimääräisestä purkista meikkipussissani. Poskipuna on edelleen sama kuin 2 vuotta sitten (joo, tiedän) ja sen aion päivittää luonnonkosmetiikkaan kunhan se piakkoin loppuu. En näe järkeä heittää toimivaa tuotetta roskiin sen takia, että olen muutoin siirtynyt purkki purkilta luonnonkosmetiikkaan. Kasvorasvaa menee enemmän, koska ”tuubit” ovat pienempiä kuin aikaisemmin käyttämäni apteekin isot ”tuubit”. Mutta tuo loppusumma! Säästöä on tullut tehtyä 114 euroa vuodessa mikä on yli puolet aiemmasta!!

Kieltämättä olen huomannut sen, ettei enää tule ”itkua”, kun ripsiväri on loppu. 29 euroa ei-kirvelevään ripsiväriin oli mielestäni aivan järkyttävä summa. Nyt vastaava löytyy 11,90 eurolla. Laadusta en ole mielestäni joutunut tinkimään lainkaan. Tällä siis tarkoitan sitä, että itselläni luonnonkosmetiikka on kestänyt aamusta iltaan hyvänä (pl. luomivärit, jotka eivät ole kyllä ikinä kestäneet koko päivää korjailematta), vaikkakin ripsiväri ei ole vedenkestävä. En vaihtaisi enää luonnonkosmetiikasta pois, ellen sitten allergisoituisi jollekin ainesosalle niin pahasti, että olisi pakko.

Hiukset ovat olleet itselläni etenkin nyt talvella vähän murheenkryyni ja olen joutunut testaamaan yhtä jos toistakin shampoopulloa. Nyt 16 euron arvoisesta löytyi ”pelastus”. Muutoin shampookulut ovat pyörineet luonnonkosmetiikassa 6-9 euron paikkeilla/ pullo. Luulenpa, että halvempi shampoo menee taas kunhan päästään pipokaudesta eroon.

Mitä muihin kuluihin tuossa aiemmassa postauksessani tulee, ne ovat pysyneet kutakuinkin ennallaan.

Kuinka arvokas Sinun meikkipussisi on?


18 kommenttia:

 1. Mun meikkipussissa on ripsari (15-20e). Se on ainoa päivittäisessä käytössä oleva meikkituote. Kulmat olen pigmentoinut, joten niitä ei tarvi päivittäisessä meikissä huomioida.

  Toki muuten löytyy ihonhoitoon liittyviä juttuja: kasvovesi, yö- ja päivävoide, puhdistusvoide ja kuorintavoide. Aikalailla tolla setillä mennään ja luonnonkosmetiikkapainotteisesti täälläkin :) En osta halvinta enkä kalleinta ja uskoisin että vuodessa meikkeihin ja muihin ihonhoitojuttuihin uppoaa tuo plus miinus 200e. Ehkä tänä vuonna voisi jopa asian selvittää ja vähän pitää kirjaa todellisista kuluista.

  https://tuhlarisaastaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hei mitä luonnonkosmetiikan meikkivoidetta ja ripsaria käytät? Tarttisin vinkkiä :) Tosin ripsari sais olla hyvä kun oon tottunut että pysyy ulkona kun esim. pyöräilen töihin.

  Mulla luonnonkosmetiikkaan siirtyminen taas toi hurjasti lisäkuluja, mutta siitä syystä, että tajusin alkaa hoitaa ihoani huolella vasta kun olin halpuus-kikkailuilla pilannut sen! Eli esim. kookosöljyn käyttö mun kasvojen iholle oli varmasti osasyy ihan järkyttävään ihon kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juu, ja mulla on kyllä nyt parina ekana vuonna luonnonkosmetiikan kanssa kulunut helposti 50 €/kk, keskimäärin varmaan enemmänkin. Aiempi puhdistustuote kesti kuukauden ja maksoi n. 20 €. Sitten aina joku toinenkin tuote loppui noin kuukauden välein.

   Poista
  2. Täältä löytyy omat tuotteeni:
   http://onnellisempielama.blogspot.fi/search/label/luonnonkosmetiikka

   Laveran 2-in-1-compact foundationista en luovu enää kirveelläkään. Itsellä on tosi pintakuiva iho ja tällä on saanut siistin meikin. Samoin Laveran ripsari on ollut itselleni passeli, vaikkei ole vedenkestävä. Ainoa miinus Bohoon verrattuna, että se on muovia... Molemmat (ripsari + meikkivoide) kestäneet kyllä urheilusuorituksetkin ;)

   Poista
  3. Rupes kiinnostamaan tuo laveran meikkivoide, sokoksilta taitaa löytyä?

   Poista
  4. Avrilin ripsareita suosittelen!

   Poista
 3. Ai luonnonkosmetiikalla voi säästää? Luulin että sen käyttäminen on kalliimpaa :)

  VastaaPoista
 4. Mulla oli viime vuoden kosmetiikkakulut 35,42 euroa. Kymppi kulmaväriin ja loput aurinkovoiteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vähän. Kesällä ei kyllä tule itsellä muuta käytettyä kuin ripsaria...

   Poista
 5. Mulla perusmeikki ripsari + kulmakarvaväri + mineraalimeikkipuuteri. Vapaapäivinä en yleensä laita ripsaria. Ripsari on Sensain 38, koska en ole löytänyt toista, joka pitäisi töissä, kulmiin laitan sitä Lumenen kulmakarvavahaa (mieluusti joku luonnonkosmetiikka mieluummin, mutta en ole löytänyt vastaavaa ja olen laiska meikkaamaan esim. kynällä) ja iholle Flown mineraalimeikkipuuteri. Kasvovoiteistakaan en ole löytänyt luonnonkosmetiikasta itselle hyvin sopivaa, joten Nivea Softilla vielä mennään. Näistä tulee vuodessa varmaan noin: 2x25 + 3x7 + 2x25 ja 3x4 eli 133 euroa. Juhliin laitan sitten poskipunaa ja silmiin rajausta, mutta nuo poskipunat ovat itselläkin varmaan vuosia vanhoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tullut itsekin testattua erilaisia kasvorasvoja. Kesällä ja talvella tarvitsee vielä niin kovin erilaiset... Mutta luonnonkosmetiikasta en taida enää pois siirtyä :)

   Poista
 6. Yksi aurinkorasva tulee vuodessa ostettua kun olen tällainen punapäinen ja pisamainen, herkästi palava. Terveellisemmältä on tuntunut kyllä vältellä aurinkoa, kun on sen paisteessa riittävästi ollut. Välillä on keikkalavoja, joille paistaa aurinko koko sen ajan kun esiintyy, joten ammatin piikkiin menee tuo. Miehen tuliaisiksi tuoma shampoopala on kestanyt pari vuotta. Samoin vanhat palasaippuat ei kyllä kulu loppuun millään. Tälle vuodelle on hankittava joitakin meikkejä, koska on tulossa enemmän teatterityyppistä keikkaa, joten pitäisi omistaa jotain, millä saa ilmeensä näkymään kauas yleisöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin joskus jostakin miten toisilla kestää lapsiperheessäkin palasaippua vuoden päivät. Käytetäänköhän me sitä sitten jotenkin liikaa, kun meillä se kestää max 3 kk...?

   Poista
 7. Mielenkiintoista. Näitä lisää niin saan lisävalaistusta meidän talouden seurantaan sille osa-alueelle josta en ole saanut selkoa :-) http://benjaminpinkka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa :D Muista nyt kurkata tuo alussa oleva linkki vanhaan postaukseenkin ;) Siellä on vielä tarkemmin eriteltynä.

   Poista
 8. Hyvää pohdintaa! Täytyy myöntää, etten ole koskaan laskeskellut tarkemmin naisena olon kuluja kosmetiikan kannalta... Lähinnä pohtinut suurempia tulonmenetyksiä, kuten äitiysvapaan vaikutuksia tuloihin :) Oma meikkiarsenaali on melko kevyt, arkimeikkiin kuuluu kolme tuotetta (ripsari, kajaali ja peitepuikko), iltameikkiin yritän panostaa enemmän. Iso kuluerä kesällä on aurinkosuojavoiteet, ostan ja kadotan niitä vuorotellen :)

  VastaaPoista