sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kuulumiset ja maaliskuun kuukausikatsaus


Ihmisen elämässä pitää ilmeisesti olla jonkinlainen tasapaino. Kun tekee harrastuksesta työn, kuten itse tein, ei mielenkiintoa riitä enää harrastukseen, joten siksi minunkin blogini päivittyy todella harvakseltaan tällä hetkellä. Yksi uuden työni osa-alueista nimittäin on yrityksen blogin ylläpitäminen. Teen työtäni tietokoneella eikä työpäivän päätteeksi koneella istuminen enää kiinnosta. Sen sijaan vietän aikaa lasteni kanssa enemmän.

Uusi työ on tuonut valtavan määrän energiaa, jota minulta on puuttunut jo pitkään... Kun entisenä himokuntoilijana on saanut liikkua kävellen tai pyörällä työmatkat autossa istumisen sijaan, tulee hoidettua liikuntapuoli, jota aiemmin ei jaksanut edes hoitaa, ja vireystila on aivan käsittämättömän paljon parempi. Tai jos päivän mittaan tuntuu, että täytyy saada ajatukset ”raiteilleen”, voi käydä vetämässä pienen happihyppelyn keskustassa ja palata uusin ideoin takaisin työpisteelle.

Työn ”miinuspuolena” ovat kollegat :) Esimieheltä ei voi kysyä yhtäkään kysymystä, johon hän vastaisi ”joo” tai ”ei” ilman, että saisi 10 minuutin vastauksen. Joskus koen tämän äärimmäisen uuvuttavana, mutta olen keksinyt tähänkin ratkaisun: laitan sähköpostia. Muutoin esimieheni on innovatiivinen, joka uskaltaa sanoa mielipiteensä niin, etten jää suotta jumittamaan huonoon ideaan, tai siivittää minut täysillä hyväksymänsä idean kimppuun. Tyyppinä hän on loistava, jos vain mitottaisi joskus puhumisensa niin, ettei kuulija nukahtaisi välissä.

Yksi pienen tiimimme jäsenistä on ollut 30 vuotta samassa tehtävässään ja pitää tiukasti kiinni siitä, miten on asiat tähänkin mennessä hoitanut. Olen siis joutunut tyytymään siihen, että saadakseni jotakin, minun täytyy odottaa, että rouva on ensin tehnyt asiat omalla rutiinillaan ja pahimmillaan siihen suttaantuu päiviä. Voisin itse tehdä saman asian vartissa, mutta ei, kun asiat on todella tehty 30 vuotta tietyn kaavan mukaan, muutosvastarinta on kova. Hänen kohdallaan kaikki laskevat jo päiviä eläköitymiseen. Tätä mysteeripäivää rouva ei tosin ole vielä lausunut ääneen… Muutoin rouva on erittäin herttainen ja auttaa joka kerta, kun apua tarvitsen.

Sitten löytyy sellainen peruspessimistinen tyyppi, jonka vahakasvot ovat aina totiset. Yritän saada häntä nauramaan, ja jos siinä onnistun, ei ilmeessä kovin suurta muutosta ole havaittavissa. Hän on se, jonka mielestä ideani ovat toteuttamiskelvottomia, ja joita esimieheni taas kannustaa viemään eteenpäin. Meillä on vähän kiusallinen asetelma tämän tyypin kanssa. Hän on tehnyt minun työtäni aiemmin puolikkaana, ja hän on määräaikainen. Hänen työtehtävänsä tosin ovat tällä hetkellä aivan muuta kuin minulla, mutta en tiedä onko hän persoonana vain pessimisti vai nakertaako minun vakityöni. Toisaalta, olihan hänellä mahdollisuus hakea samaa paikkaa, vaan ei hakenut…

Ja löytyypä meiltä vielä boheemi taiteilijasielu, jolta pyydät sata kertaa jotakin asiaa sitä koskaan saamatta. Seuraavassa palaverissa kuulet, ettet ole tehtävää hoitanut. No en, koska et ole vieläkään ilmoittanut minulle tarvitsemiani tietoja.  Mutta tällä setillä mennään, ja onneksi jokaisella on oma työhuoneensa, jossa jokainen tekee sitä omaa juttuaan. Kahvitauoilla jutellaan niitä näitä ja ollaan mukavia toinen toistamme kohtaan. Tykkään ihan tosi paljon työstäni!

Mutta jos kurkitaan kuukauden saavutuksiin taloudellisesta näkökulmasta, niin palkkaahan minä en ole tässä kuussa saanut, mutta ensimmäiset osingot ovat kilahtaneet tililleni.

VARAT €
28.2.19
31.3.19
Muutos
Osakkeet
13.272,92
12.818,91
- 454,01
Indeksirahastot
1.017,00
1.027,00
+ 10,00
Hätävara-tili
8.285,25
8.485,76
+ 200,51
Laskutili
426,24
202,56
- 223,68
Yhteensä
23.001,41
22.534,23
- 467,18
VELAT €


Asuntolaina
63.868,25
63.342,96
+ 525,29

Tulot maaliskuu:  632,72€. Tulot koostuvat lapsilisistä ja elatusmaksusta. Osinkoja kilahti tilille 56,92€.

Tässä kuussa olen maksanut vielä hiihtolomareissumme kustannuksia, joista osasta ei ole mitään muistikuvaa enää. Poika onnistui hajottamaan silmälasinsa, ja uudet oli pakko ostaa tilalle. Molemmat muksut kävivät vuokravälinein rinteessä (ihanan kallista…) ja ruokalaskukin sisältää nyt alennuksesta kahmittuja toppahanskoja ym. ensi talvelle eli kyseessä ei ole ainoastaan ruoka- ja päivittäiskustannuksia. En vain löydä just nyt kuitteja, joista tsekata mitkä ovat vaatekuluja ja mitkä todellisia ruokakuluja. Lisäksi tilasin jäätävän kokoisen kanisterin pyykinpesuainetta, kosmetiikkaa tarjouksesta jne. KAIKKI mahdollinen on siis ympätty tähän.

Koska palkkapäivä on vasta jatkossa alkukuusta, en ole myöskään tämän kuun osalta maksanut asuntolainaa, taloon liittyviä kuluja tai laskutilille mitään. Ne rahat kilahtavat, kun kuukausi vaihtuu huhtikuulle.

SÄÄNNÖLLISET MENOT:

YLIMÄÄRÄISET MENOT:
Asuntolaina
0€
Bensa 86,76
Taloon liittyvät kulut
0€
Laskettelu 80,00
Puhelin (oma + lasten) 
48,82€
Kummipojan lahja 50,00
Ruoka- ja päivittäistavarat 
966,14€
Parkkimaksu 10,00
Laskutili
0€
Netflix 10,99


Lapsen silmälasit 129,00


Juna 7,00
Yhteensä
1.014,96€
373,75€        Yht. 1.388,71

Maaliskuussa ostin 64 kpl Nordeaa kurssin taas heilahtaessa vähän päälle 7 euron. Niinhän se kurssi taas heilahti tätä kirjottaessani alle 7 euron. Miinuksella jatketaan, mutta osinkopäivänä kiitetään!

Sijoitukset
Lapset
30,00
Superrahasto Suomi
24,85
Superrahasto Ruotsi
15,00
Osakkeet
492,03
Seligson Top 25 Brands
0,00
Yhteensä
561,88€

Miten sinun maaliskuu sujui?


1 kommentti:

  1. Itsekin otin lisäpotin Nordeaa. Nyt Fortumin ja Nordean paino salkussa jo sitä luokkaa, että ei ainakaan kovin monia lisäostoja tule loppuvuoden aikana. Muiden pankkien kohut ovat painaneet koko sektoria valtavasti viime aikoina ja antoivat perjantain osinkodipille aivan uudet mittasuhteet.

    VastaaPoista